Saab på väg mot Formel 1?

SPEL

Spelbolag: ”Tror att det kan stärka varumärket”

Foto: ap, andreas hillergren
F1 nästa? Att Christian Von Koenigsegg (t.h) kommer satsa på Formel 1 med Saab innan 2013 ger i dagsläget sex gånger pengarna hos spelbolaget.

Saab till Formel 1?

Idéen är spännande och samtidigt inte helt orealistisk. Därför har spelbolaget tagit fram odds på att det hela blir verklighet.

– Vi tror att det kan höja intresset för SAAB:s bilar och stärka varumärket, säger Andreas Gillberg på spelbolaget Ladbrokes.

Saab har sedan 2000 ägts helt av den amerikanska koncernen General Motors Corporation.

Men den 20 februari i år begärde företaget rekonstruktion, och förra veckan meddelades att den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg köper Saab Automobile tillsammans med amerikanska och norska investerare.

Det nystartade konsortiet heter Koenigsegg Group AB där Christian Von Koenigsegg, en av huvudmännen bakom, har en gedigen bakgrund inom området prestandabilar.

Världsrekord i toppfart

2005 sattes bland annat världsrekord i toppfart för en serietillverkad bil, och att Saab i framtiden kommer satsa på Formel 1 är därför inte helt otänkbart.

– Eftersom Christian Von Koenigsegg har en bakgrund med fartbilar tror vi att det finns en chans även om den är liten att det blir en F1 satsning, säger Andreas Gillberg, Sverigechef på Ladbrokes, och tillägger:

– Det finns dock viktigare saker på Saab som behöver prioriteras. Ger de sig in i F1-världen tror vi att det kan höja intresset för Saab:s bilar och stärka varumärket.