”Minnah kan snuva Jay på Idol-segern”

SPEL

Spelbolagets experter öppnar för skräll

Jay Smith är favorit till att ta hem Idol 2010.

Men enligt spelbolagens experter är det inte avgjort på förhand och Minnah Karlsson har en klar chans att gå segrande ur striden.

– Minnah har absolut en chans att sätta käppar i hjulet för Jay, säger Johan Småroos, oddssättare hos Paf.

Foto: Jay Smith och Minnah Karlsson efter semifinalsegern i Göteborg.

Johan Småroos bygger sin tes på tidigare års Idol-finaler, där utmanaren flera gånger gått om favoriten i sista programmet.

– Jay är favorit men stora skrällar har inträffat tidigare i Idols historia. I säsong två hade Sebastian segern som i en liten ask ända fram till vinnarlåten. Den var som skriven för Agnes och hon passerade Sebastian på slutrakan och vann. Säsong fyra dominerades av yrvädret Amanda Jenssen, men återigen gjorde vinnarlåten skillnad och Marie Picasso bemästrade balladen ypperligt och drog det längsta strået, säger Johan Småroos.

"Minnah upp och ner"

På samma sätt öppnar Johan Småroos för att Minnah Karlsson kan gå om Jay Smith på målrakan.

– Jay må ha dominerat årets upplaga i princip hela tiden och gäller som klar favorit. Minnahs resa däremot har varit upp och ner, men när hon har varit bra har hon varit riktigt bra. Nu får hon sjunga två av de låtar som hon har glänst med tidigare. Liksom många andra år kommer Idol att avgöras av den specialskrivna vinnarlåten och då har Minnah absolut en chans att sätta käppar i hjulet för Jay.