Strömberg: ”De åker ur Premier League”

Expekts spelexpert Glenn Strömberg tippar Premier League: I dag plats 11-20

De ramlar ur Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar hur Premier League-säsongen kommer sluta. Först ut är platserna 11 till 20.
De ramlar ur Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar hur Premier League-säsongen kommer sluta. Först ut är platserna 11 till 20.

Expekts spelexpert Glenn Strömberg blir tv-kanalen Viasats ankare under den kommande Premier League-säsongen.

Nu tippar han hur säsongen slutar.

I dag: De hamnar på plats 11 till 20 enligt Strömberg.

11) Blackburn Rovers

Strömbergs kommentar: Har en hel del kvalitetsspelare i Jason Roberts, Morten Gamst Pedersen och Ryan Nielsen. Sam Allardyce brukar normalt sett vara väldigt aktiv på värvingsfronten men har varit oväntat lugn i sommar. Lånat in Mame Biram Diouf som får spela med en annan Diouf, El-Hadji. Tufft lag som ofta tar poäng där det behövs; mot de andra lagen på undre halvan.

12) Bolton

Strömbergs kommentar: Ivan Klasnic är köpt efter att ha varit lånad. Martin Petrov är ett bra köp från Manchester City. Jag gillar Johan Elmander och hoppas han kan utöka sin målskörd. Managern Owen Coyle ska kunna lyfta laget ytterligare.

13) Stoke City

Strömbergs kommentar: Stoke är lätt att sammanfatta: ett fajtande lag som är svårt att slå. Hög lägstanivå. Men svårt att göra mål framåt, bara 34 på 38 matcher förra säsongen. Man måste förbättra offensiven för att hänga med.

14) Fulham

Strömbergs kommentar: Mark Hughes ny manager efter Roy Hodgson. Jag tror det kan passa Hughes ganska bra att ha ett lag som fajtas och inte ska föra matcher, som när han hade Blackburn och inte Manchester City. Jonathan Greening är ett intressant köp.

15) Wolverhampton

Strömbergs kommentar: Mick McCarthy har gjort ett bra jobb med ”Wolves” men kommer att få slåss i bottenstriden igen. Har värvat ganska vettigt från Burnley och Hull, som Steven Fletcher och Stephen Hunt. Kevin Doyle viktig. Hoppas ta avgörande poäng på Molineux.

16) Newcastle

Strömbergs kommentar: Anrika Newcastle är tillbaka och det blir hårda bataljer på St James Park. Newcastle får rikta in sig på att förnya kontraktet men har rutin i laget och även några lovande spelare, som Andy Carroll och Dan Gosling. Det ska räcka.

17) West Ham

Strömbergs kommentar: Avram Grant tar över efter Zola och vet vad han ska göra. En ganska duktig tränare, som inte gjorde bort sig i Chelsea och som tog tog Portsmouth till FA-cupfinal mot alla odds i våras. Verkar ha en bättre trupp denna säsong, Frederic Piquionne och Tal Ben-Haim har Grant plockat med sig från ”Pompey”. Också köpt mexikanaren Pablo Barrera och Thomas Hitzlsberger från Lazio. Ska klara kontraktet.

■ DE ÅKER UR:

18) West Bromwich Albion

Strömbergs kommentar: Jojo-laget från Birminghams utkanter är tillbaka, men får det jobbigt. Två nya mittbackar i Gabriel Tamas och Pablo Ibanez, men har tappat mer i form av Jonathan Greening och Robert Koren, som var fansens kelgris förra säsongen. Hoppas kunna ta bonuspoäng på The Hawthorns, men får jobba i motvind.

19) Wigan

Strömbergs kommentar: Inte ens Roberto Martinez kan trolla fram ett spelande lag som räcker. Släppte in 79 mål förra säsongen, vilket säger allt. Jag tycker att Wigan har tappat en del bra spelare som inte ersatts på ett bra sätt. Man ska komma ihåg att Wigan har klarat kontraktet sex år i rad och det är extremt jämnt i bottenstriden.

20) Blackpool

Strömbergs kommentar: Blackpool har gått genom fyra divisioner på nio år och alla gångerna har man gått upp via play off-spel. Managern Ian Holloway är en färgstark citatmaskin men spelarna lär inte skapa många jubelrubriker. Det är jättekul att ett litet lag som Blackpool tagit sig upp men det känns riktigt tufft att laget tvingas möta Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester City under sina åtta första matcher. Det blir respass.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.