Pensionerade brandmannen vann jackpotten på 806 milj

SPEL

”Jag tror att jag fått en hel livstids tur på en och samma gång”

Foto: TOG HEM STORVINSTEN Stephen Kirwan presenterades som den hemlige miljonvinnaren av 806 miljoner i fredags. På bilden syns han med sin fru Christine.

Stephen Kirwan, 68, förföljdes av otur.

För ett år sedan brann hans hus ner till grunden. Men nyligen vände allt. Han vann jackpotten på lotto och blev 806 miljoner kronor rikare.

– Jag tror att jag fått en hel livstids tur på en och samma gång, säger han.

22 januari 2011 drogs sex nummer i Powerball-lotteriet i USA.

Det stod klart att en ensam vinnare hade kammat hem jackpotten på 122 miljoner dollar, 806 miljoner kronor.

Hemlighetsfullt

Men det var först i fedags som vinnaren blev officiell, efter stort hemlighetsmakeri. I måndags hafde spelaren lämnat sin lott till lotteriet, men lotteriet ville inte avslöja någonting – utan hänvisade till en presskonferens.

– Vi avslöjar varken ålder, kön eller bostadsort, sa Carolyn Hapeman, talesperson på Powerball-lotteriet.

Den pensionerade brandmannen Stephen Kirwan, 68 från Purling i delstaten New York var mannen som vunnit miljonerna. Han presenterades för allmänheten i fredags på ett hotell i Albany.

– Det har inte sjunkit in ännu. Det är en jättelik summa pengar, säger Stephen Kirwan.

”Har aldrig varit nån miljonär”

Men Stephen har inte alltid haft tur.

För ett drygt år sedan brann hela hans hus ner till grunden, och just nu pågår arbetet med att bygga upp det igen i staden Purling norr om New York City. Halv tre på natten stod han i bara kalsaongerna och såg sitt hem brinna ner.

– Jag tror att jag fått en hel livstids tur på en och samma gång, säger han nu.

Han valde ut sffrorna 30, 31, 34, 45, 51 och 23 helt själv när han lämnade in spelet samma dag som dragningen var. På presskonferensen fick han frågan: Du vet inte hur en mångmiljonär känner sig?

– Nej, jag har aldrig varit nån, blev Stephens snabba replik.

Han slog upp tidningen på söndagen, dagen efter dragningen, och såg att han hade fått alla rätt på lotten som han köpte för fem dollar.

– Jag dubbelkollade siffrorna tre gånger innan jag slutligen sa till min fru Christine, jag tror vi har vunnit.

Åker på kryssning

Trots alla nyvunna miljoner har inte Stephen och hans familj några stora planer. De tänker inte flytta från Purling. Men en sak tänker han unna sig: En kryssning med familjen.

– Jag trivs där vi är nu, men jag tänker ta med mig frun och mina två barn på en kryssning. Sedan kommer de få en del av pengarna, eftersom min familj var de som verkligen ställde upp när huset brann ner.

Oddsen för att vinna jackpotten på lotteriet är 1 på 195 miljoner.