Fräcka kuppen: Försökte stjäla mannens vinst

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

24-årige Callum nobbades när han skulle ta ut storvinsten

Callum Crosier var jublande glad efter att ha fått alla rätt på Lotto.

Men när han kom till butiken för att lämna in sitt vinstkvitto hände det oväntade.

Butiksbiträdet försökte blåsa honom på storvinsten.

Den store Chelsea-supportern Callum Crosier, 24, från Gravesend i England, var överlycklig.

Han hade prickade in alla rätt på Lotto. Hans spelkupong var värd 79 887 pund, 883 110 kronor.

Glad över sin vinst gick Callum till butiken där han hade köpt lotten för att lämna sitt spelkvitto. Väl där fick han en chock.

Butiksbiträdet påstod, vänligt men bestämt, att vinsten inte alls var på några 79 887 pund. Butiksbiträdet menade på att det bara var 20 pund i vinst, 221 kronor.

Ringde så fort han kunde

Callum blev misstänksam och så fort han kunde ringde till lottoorganisationen Camelot. De bekräftade att hans vinst var på 79 887 pund.

Camelots säkerhetsavdelning bestämde sig genast för att stänga all försäljning av lotter i butiken. Under tiden fick även butiksbiträdet sparken.

– Min far var tvungen att sparka honom eftersom Camelot inte tillät oss att sälja några lotter så länge han jobbade här, säger butikägarens son till The Sun och fortsätter:

”Han var distraherad”

– Han (butiksbiträdet) berättade för oss att han inte gjort någonting oärligt. Han menade att han var distraherad eftersom han hjälpte en annan kund i butiken samtidigt. Vi tror på honom.

Trots att butiksbiträdet fått lämna sitt jobb får inte butiken sälja lotter förrän Camelots internutredningen är färdig.

Lottoinnehavaren Callum Crosier då? Jo, han har fått ut sin vinst på 79 887 pund. Och han har redan hunnit spendera en slant.

– Jag är ett Chelsea-fan, så jag har redan köpt ett säsongskort på deras hemmamatcher, säger han till The Sun.