Har satsat pengar – på klubbens stjärna

SPEL

Asplöven-ledarens kupp – kan vinna 100 000 kronor hos spelbolag

Foto: Conny Strömberg.

36-årige Conny Strömberg blir en succé i allsvenska nykomlingen Asplöven. Det är i alla fall David Lehto i klubbens sportgrupp övertygad om.

Nu avslöjar han att han till och med satsat pengar på att klubbens stjärnvärvning gör poäng i varje allsvensk match.

– Aldrig har det varit lättare att vinna 100 000 kronor, säger Lehto till NSD-bloggen ”Signerat Stålnacke”.

Haparanda-klubben Asplöven rustar för sin första allsvenska säsong någonsin – och man gör det ordentligt.

Tidigare under silly season värvade klubben backen Per Hållberg, 34, från Växjö Lakers. Backen är meriterad med bland annat 83 landskamper för Tre Kronor.

Förra veckan landade klubben nästa storvärvning: Poängkungen Conny Strömberg, 36, senast i Örebro.

”Allsvenskans bästa offensiva spelare”

David Lehto i Asplövens sportgrupp var helt lyrisk över att ha lyckats komma överens med Strömberg om ett korttidskontrakt som i sträcker sig till 5 november.

– I Conny får vi allsvenskans bästa offensiva spelare och han kommer bidra mycket med sin kreativitet. Han kommer också att vara en attraktion i varje allsvensk arena och han kommer att leverera poäng i varje match, sa David Lehto till NSD.

Uttalandet om att Strömberg kommer göra poäng i varje match har inte gått obemärkt förbi.

”Omöjligt”

Spelbolaget Nordicbet kontrade med att sätta odds på det. Spelbolaget erbjuder 1 000 gånger pengarna till den som vill spela på att Conny Strömberg lever upp till David Lehtos förhoppningar och förväntningar.

– Det är i stort sett omöjligt att klara detta i en toppklubb och i Asplöven blir det naturligtvis inte lättare. Conny Strömberg är visserligen en skicklig spelare. Men poäng i varje match. Nej, det tror vi inte alls. Det är inte ens säkert att Asplöven mäktar med att göra mål i varje match. Tänk på att man ska möta lag som Djurgården, Leksand och Örebro för att nämna några, säger Henrik Lengstedt, marknadschef på spelbolaget.

”Står för mitt uttalande”

Nu väljer David Lehto att kontra på spelbolaget.

För NSD:s ishockeyblog ”Signerat Stålnacke” avslöjar David Lehto att han satsat pengar på Conny Strömberg.

– Jag står för mitt uttalande och har därför spelat på att Conny kommer att göra poäng i varje match. Aldrig har det varit lättare att vinna 100 000, säger Lehto till bloggen.