Tipset efter succén: Så går det för Bajen

Uppdaterad 2015-04-15 | Publicerad 2015-04-14

Spelbolagens experter överens: ”Man hör hemma i allsvenskan”

Hammarby är i allsvenskan för att stanna, enligt oddsen.

Hammarby har fått en flygande start på comebacken i allsvenskan.

Efter derbysegern mot Djurgården tippar spelbolagen att succénykomlingen slutar femma.

– Frågan är om man rår på de tippade topp fyra-lagen men en femteplats ska man kunna vara med och slåss om, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Följ ämnen

I ett sprakande derby på Tele2 Arena vände Hammarby underläge mot Djurgården till 2–1-seger.

Efter tre omgångar står Bajen, som tillbringat fem raka säsonger i Superettan, på sju poäng – och enligt oddsen kommer laget nosa på platserna strax under toppen när serien summeras i höst.

Femte plats är rimlig, menar Jonas Nilsson:

– Laget har visat att man hör hemma i allsvenskan med besked och det ska bli intressant att följa Hammarby och dess fantastiska publik den här säsongen. Frågan är hur långt det räcker. I nästa match mot Malmö FF kommer man verkligen få visa färg och även om man inte tar poäng i det mötet, vilket ingen förväntar sig, så har man visat att man är ett lag för den övre halvan av tabellen.

Raúl Valencia López hos Betsson instämmer i analysen:

– Enligt våra odds kommer Hammarby hamna på en topp fem-placering. Det är starkt som nykomling, men de har börjat bra och Hammarby kommer fortsätta vara starka på hemmaplan, säger han.

Ingen rår på Malmö

Hammarbys motståndare i nästa omgång, Malmö FF, har också övertygat i säsongsupptakten.

Skåningarna är fortsatt skyhöga favoriter till SM-titeln hos spelbolagen.
– Efter att ha mött de övriga två topplagen har Malmö FF fyra poäng med sig och spelet har kanske inte imponerat men man visar ändå att man har konserverat formen från förra året. Nyförvärven har visat sig höja laget och fortsätter man hålla den här formen är det svårt att se vad som ska kunna stoppa dem från ett tredje raka SM-guld, säger Jonas Nilsson.

– Det ska mycket till för att MFF inte ska vinna. Man har börjat med två bra vinster och ett kryss, bortasegern i premiären mot Sundsvall var stark men att vinna borta mot IFK Göteborg visade på styrkan hos ett mästarlag, säger Raúl Valencia López.

”Har tappat många nyckelspelare”

I botten står Halmstad och Åtvidaberg utan poäng tre omgångar in i serien. Och sett till oddsen är det också lagen, tillsammans med Falkenberg, ”favoriter” till att åka ur.
– Halmstad har tappat många nyckelspelare inför denna säsong, något som sätter sina spår i längden om man inte värvar. Enligt våra odds är det Falkenberg och Halmstad som åker ur och detta för att dessa lag helt enkelt har de svagaste trupperna, säger Raúl Valencia López.
Jonas Nilsson varnar för att fler lag riskerar att dras med i bottenstriden:
– Tillsammans med Falkenberg, Gefle och Gif Sundsvall ska vi nog hitta Superettan-lagen för nästa säsong.

Se listan på oddsen nedan.

Följ ämnen i artikeln