Vann 3,1 milj på Lotto – hittad efter 6 veckor

Publicerad 2015-07-13

Blev starten på en galen vinstvecka – se hela listan

Vinnarambassadören Pierre Jonsson har haft en hektisk vecka med många miljoner att gratulera till.

Den 20 maj föll en Lotto-vinst på över 3 miljoner kronor ut.

Men vinnaren hittades först sex veckor senare – helt ovetandes om sin vinst. Det blev startskottet på en galen vecka med totalt 175 miljoner i nya vinster på Lotto.

– Jag har fått skjuta fram semestern, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Efter sex veckors intensiv jakt hittade Svenska Spel till slut den man som i slutet av maj vann 3,1 miljoner på Lotto. Veckan som följde därefter var osannolik med nya miljonvinnare i en strid ström.

Sju vinster på totalt 175 miljoner har vinnarambassadören Pierre Jonsson fått ringa och berätta om på drygt en vecka.

– Vinnarstormen gjorde att semestern fått skjutas fram för egen del. Men all glädje från vinnarna är värd varenda sekund av arbete, säger Jonsson.

Här är alla storvinster på Lotto

Miljonvinnare hittad efter sex veckor

Den galna vinstperioden började för en dryg vecka sedan, då Svenska Spel efter sex veckors jakt lyckades få tag på en man från Malmö i 25-årsåldern som vunnit 3 108 800 kronor. Han hade lämnat in fem enkelrader på nätet för totalt 30 kronor.

– Va, du skämtar!? Det här är inte sant! Jag spelar bara Lotto ibland, men nu har det inte blivit något på grund av att jag arbetat runt omkring i landet under ett par månader. Dessutom har jag bytt mobil och jag har inte sett något från Svenska Spel i mailen heller. Det måste ha hamnat i spamkorgen, säger vinnaren till spelbolaget.

Fjärde största vinsten genom tiderna

Drömvinsten föll ut på Lotto förra helgen och en man som lämnat in sina rader i Järfälla vann 159 838 152 kronor, vilket är den fjärde största vinsten på Lotto genom tiderna.

Efter en fyra dagars intensiv jakt fick Svenska Spel till slut tag på vinnaren sent i onsdags kväll.

– Jag måste sätta mig ned, jag måste andas, sa mannen till vinnarambassadören Pierre Jonsson när han fick veta hur mycket han vunnit.

Kusinernas storvinst – efter 36 års spelande

Lördagen den 4 juli vann två kusiner 4 409 613 kronor på Lotto. De har spelat tillsammans sedan 1979 utan att kamma hem någon större vinst – förrän nu. Den rätta raden, ett 10-veckorsspel med 10 enkelrader för 30 kronor, lämnades in i Landskrona. Den ena kvinnan, som är i pensionsåldern, blev så chockad när hon såg att de vunnit att hennes man fick ringa Svenska Spel.

– Men kära tid! 4,4 miljoner kronor? Det är ju otroligt, jag får nästan lite svårt att andas, men åh vad roligt, sa kvinnan senare till bolagets Pierre Jonsson.

4,4 miljoner till Tjörn

Den 4 juli fanns det även en lycklig vinnare på Tjörn. En man i 70-årsåldern hade spelat på åtta enkelrader för 48 kronor och prickade in sju rätt. Vinsten landade på 4 428 930 kronor. Raden lämnades in på Stansvikstappen i Rönnäng, som därmed kunde stoltsera med sin andra storvinst på Lotto då de tidigare även sålt ett spel som gav 3,6 miljoner i vinst.

– Nu ska jag njuta av vinsten som jag kommer dela med familjen, säger mannen till Svenska Spel.

Glädjetårarna i Vetlanda

Två arbetskamrater lämnade in tre Lottorader och Joker för 28 kronor i Sävsjö och vann 1 059 088 kronor lördagen den 27 juni. De var dock ovetandes om vinsten – trots att en av dem åkte förbi butiken där raden lämnades in och såg att en miljonvinst fallit ut där. I början av juli fick de vinstbeskedet.

– Jag har sett att det ringt, men när jag har semester svarar jag bara på kända nummer, men vad ville du då? Du skojar! Hade vi sju rätt och vann en miljon? Fy fasen vad underbart! Nä nu kommer tårarna av glädje, det här är ju helt sanslöst, säger ena vinnaren till Svenska Spels Pierre Jonsson.

Vaktmästarens miljonchock

Den galna vinstveckan fortsatte med en ny miljon i Stockholm, den andra på Lotto inom några få dagar. Vinnaren, en vaktmästare i medelåldern, lämnade in tolv enkelrader för 36 kronor plus Joker hos Ramon Tobak på Bredängstorget och vann på kronan en miljon.

– Är det ett skämt det här eller? Jag måste rätta mina rader innan jag tror på det här. Vad sa du? En miljon, sa mannen chockat till Svenska Spel när de fick tag på honom.

Skakig vinnare i Skåne
I lördags landade ännu en miljonvinst i Skåne, då en lycklig vinnare prickade in sju rätt på Lotto 2. Vinsten på 2 026 671 var resultatet av tolv enkelrader för 72 kronor plus Joker som lämnats in på en Ica-butik i Bjuv.

– Jag var så skakig så jag vågade inte ens titta. Jag fick ringa hit min son och när jag såg att det var rätt så ja... Det är otroligt. Jag har inte vunnit några stora pengar förut och nu small det till ordentligt, säger kvinnan som vann till Svenska Spel.

Följ ämnen i artikeln