Svenska Spel

Svenska Spel stoppar spel på Syrianskas match

Av: 

Adam Borg

SPEL

Syrianska möter BK Forward senare i dag.

Men bara timmar innan matchen valde Svenska Spel att stänga alla spel på matchen.

– Det är en ren försiktighetsåtgärd, säger Per Carlander, livespelschef på Svenska Spel.

Syrianska ställs under eftermiddagen mot BK Forward i division 1 norra. Bara timmar innan match valde Svenska Spel att stänga alla spel på matchen.

– Anledning var att oddsen som kom ut hos våra konkurrenter skiljde sig mycket med våra odds. Vi hade 1.45 hemma på Syrianska. De är en av favoriterna i den här serien, de spelade hemma så vi ansåg att 1.45 var ett rimligt odds, säger Per Carlander till Sportbladet.

– Sen kom andra bolag ut med ett odds på 3.50 på Syrianska hemma. Det är en otroligt stor skillnad. Deras odds säger ju att Syrianska ska vara otroligt mycket sämre. Så då kände vi direkt att vi stoppar spel på matchen.

”Inga konstiga insatser”

Carlander säger att Svenska Spel inte fått in några konstiga insatser på matchen men menar att Syrianskas historia med matchfixning var en av orsakerna till att spel på matchen stoppades.

– Med tanke på den historia som Syrianska har så håller vi matchen stoppad på grund av det. Det är en ren försiktighetsåtgärd.

Ni har inte märkt av något onormalt spel på matchen alltså?

– Nej, det har vi inte. Det har varit lugnt så vi stoppade den rätt snabbt.

Varför tror du att era konkurrenter hade betydligt högre odds på Syrianska?

– Jag ska inte uttala mig om dem. Vi anser oss ha rätt bra koll på de här lagen.
Vi har rätt bra information om lagen men sen har vi inte alltid rätt odds heller. Men överlag har vi ganska bra koll på Sverige och lägre divisioner. Sen kan ju de veta saker som vi inte vet. Men det kändes avvikande.

Kan det bli aktuellt att öppna spel på matchen igen?

– Vi stoppade spel och får se vad som händer. Vi följer utvecklingen och det skulle kunna bli aktuellt att öppna matchen igen. Vi följer det under eftermiddagen.

Svenska Spels konkurrenter har under dagen sänkt sina odds på matchen. Bland annat har Bet365 gått ner till 2.05 på Syrianska-seger och BetFair 2.30.

Matchen mellan Syrianska och BK Forward spelas klockan 16.00 under söndagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska Spel

Matchfixning