Quattro Qui är en storfavorit som bör synas

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Micke Nybrink: Glöm mina pajasaktiga försök till fräck tippare i veckan

Troligen orkar ni bara skumma den här spalten efter mina pajasaktiga försök som fräck tippare i veckan.

Men ni kanske vill veta vilka som inte kan vinna på V75 i morgon...

Själv känner jag mig ändå smått på gång, nu kan det bara gå bättre och med några lopp i kroppen som ögonöppnare bör (snälla!) formen vara i stigande.

Stigande form kan man inte påstå att favoriten i V75-1 har, Quattro Qui. Han fick i och för sig en vidrig resa senast men i full form hade han nog stått pall. Nu ska han dessutom tävla med skor för första gången på länge och jag säger syn. Själv sitter jag med ess på hand, tror att Gismo Bög (36 procent) kan ge Lähdekorpis grålle en match. Gismo gick en snygg långspurt bakom Lönshults Danne förra lördagen och gör nästan aldrig ett dåligt lopp.

Men eftersom mitt självförtroende är klent fegar jag lite och dubblar med storfavoriten.

Allt eller inget i Guldspecialen

Tout Ou Rien blir också dunderfavorit. Han har en krånglig uppgift i V75-3, Guldspecialen, med innerspår på tillägg. Han är heller inte att lita med voltstart och kan tappa mark i början. Givetvis kan han vinna via en sån där mäktig långsida i överljudsfart – men som brakfavorit sväljer jag honom inte med hull och hår.

Flying Herkules (10%) är ett glödhett motbud på startfållan. Han har två lopp i kroppen efter sjukdom, ser toppfin ut och ska dessutom tävla barfota nu – i de två senaste starterna har han gått med brodd. Av övriga i loppet nämner jag Digger Crown (lopp i kropp), Wirana Lady (om felfri) och Pilot Kloster (om bara kusken får till det).

Whigfield trodde jag stenhårt på senast och hon gjorde vad jag förväntade mig när hon sänkte allt trots en jobbig resa. Nu har hon läge för att bli släppt till front och väl där är det inte många ston i landet som spöar henne.

Enda risken man tar om man spikar är att okände Anders Christiansson inte släpps till spets på ett lika självklart sätt som Jorma Kontio eller Olle Goop. Får inte Whigfield ledningen öppnas dörren för spurtfantomen Lava Brick.

V75-7 vinner Viktor På Äng om han når ledningen. Men det är ingen garanti på det och jag har hittat en luring från bakspår. Arizona Sun (8%) är mil bättre än raden och känns som helgens mest streckvärda kuse.

Helgens tips

Micke Nybrink

Publicerad: