”Rydström tillbaka – då spelas ettan till 1,40”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

Foto: bildbyrån

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Kalmar FF har en mycket passande uppgift i kväll hemma mot Gefle. Lag­kaptenen Henrik Rydström är tillbaka – stort plus. Gästerna har två viktiga kuggar borta; mittbacken Anders Wikström samt formstarke forwarden Amadou Jawo. Ettan spelas till runt 1,40.

DAGENS DRAG

Paris SG har en i princip ordinarie trupp och kommer från en stark 4–2-­seger borta mot Marseille. Nu väntar ett skadedrabbat Toulouse. Spelvärd etta till runt 1,90. Vasalund är mycket effektivt hemma på sitt konstgräs. Bunkeflo hinner inte med. Odds: 2,35. Hammarby spelas till 2,30.

DAGENS AVSLAG

Monaco dras åter med ­flera skador – nio spelare finns på den så tråkiga sjuklistan. Senast fick laget en ny skada på viktige lagkaptenen Meriem. Uefacuplaget Nancy kan mycket väl plocka poäng här.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Tintomara Hornline (V64-5) kan inte förlora. Inte som jag ser det. Hon är kusligt bra och mördar allt. Spik! 10 Linda Chip (V64-3) är en fräckis som kan gå hem. Hon är mycket bättre än raden. I V64-4 chansspikar jag 11 Wallace Boko som är bästa hästen i fältet. Formen är kanon.

DAGENS DRAG

3 Genial Aubiose (V64-1) är lite av ett fynd. Han övertygade stort vid spetssegern näst senast och skulle han komma dit igen får de andra jobba. Avslutningen, V64-6, ser svår ut. Jag är inne på att 4 Quantum Classic kan tokskrälla. Han var kalasfin senast.

DAGENS AVSLAG

1 Joyful Lavec (V64-3) är stor favorit och det är inte alls motiverat. Olle Goops sto är visserligen snabbfotad och kvick ur groparna – men det var ett tag ­sedan hon övertygade i lopp. Schas med henne!

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Omgången avslutas med två spikar. 5 Tintomara Hornline i V64-5 har känts stenklar sedan startlistan kom. I V64-6 luktar det spets lång väg för 3 Steel Pepper sedan Catch the Flax blivit struken. Med tanke den form Steel Pepper befinner sig är det inte troligt att någon fångar honom.

DAGENS DRAG

Som strecken sitter på det tidiga spelet finns det gott om streckvärda hästar i denna jackpott-omgång. 3 Genial Aubiose och 4 Quality Control ska med i V64-1. I V64-2 är 2 Nottingham värd en varning. Glöm inte 10 Linda Chip i V64-3, spurtar starkt varje gång och vinner snart.

DAGENS AVSLAG

Om strecktendensen håller i sig blir 4 Housequake i V64-2 för stor favorit. I V64-4 är 12 King of Spader fel favorit om han blir det, han har trots allt inte visat något på länge.

Publicerad: