Här är helgens spel

SPEL

– i Bolagsfajtens andra omgång hösten 2008

Foto: Henrik Josefsson, Nordicbet, Cesar Santin, bet365, Glenn Strömberg, Expekt och Johan Mjällby, Unibet deltar i första rundan av Bolagsfajten hösten 2008.

■ Henrik Josefsson, Nordicbet:

Spel 1:

Nigeria–Argentina 2

Odds: 1,70.

IFK Norrköping–IFK Göteborg 2

Odds: 1,85.

Totalt odds: 3,15. Insats: 200 kr.

Möjlig vinst: 630 kr.

Josefssons kommentar: Nigeria imponerar offensivt men bakåt är det stundtals rena hönsgården och mot ett stabilt Argentina som lekte hem semifinalen mot Brasilien tar det stopp. Norrköping räcker helt enkelt inte till i allsvenskan och mot ett utvilat Göteborg kammar man återigen noll och dubbeln känns på förhand mycket stark.

Spel 2:

Nigeria–Argentina 2

Odds: 1,70.

IFK Norrköping–IFK Göteborg 2

Odds: 1,85.

Ljungskile–Gif Sundsvall X

Odds: 3,35.

Örebro–Elfsborg 2

Odds: 1,95.

Totalt odds: 20,54. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 2 054 kr.

Josefssons kommentar: Spelar även en chansfyrling inkluderat mina matcher i dubbeln men kryss i Ljungskile–Sundsvall, ett bottenmöte som inget av lagen har råd att förlora. Elfsborg har inte vunnit i Örebro sedan 1970 men hemmalaget har ett tungt avbräck i avstängde Kim Olsen och ett guldjagande Elfsborg bryter en lång hemmasvit här.

■Cesar Santin, bet365:

Spel 1:

Tottenham–Sunderland 2

Odds: 7,00. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 700 kronor.

Santins kommentar: Börjar med en chansning; jag tror att Sunderland klipper Tottenham. Sunderland klarade kontraktet med marginal i fjol, Keane vet hur han ska ingjuta mod i sina pojkar och det luktar skräll lång väg. Tottenham är haussat inför säsongen och det är lite oroligt med tanke på Berbatovs vara eller icke vara.

Spel 2:

Borussia Dortmund–Bayern München 2

Odds: 2,15.

Fulham–Arsenal 2

Odds: 1,60.

Totalt odds: 3,44. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 344 kr.

Santins kommentar: Arsenal gjorde vad som behövdes i sin premiär. Måste fortsätta med att vinna sådana här matcher för att positionera sig i ligaracet. Fulham ska inte innebära några större problem. Bayern München tappade en 2–0-ledning senast och är mycket revanschsuget. Bayern har ett stjärnfyllt lag och ett odds över två gånger pengarna måste prövas.

■Glenn Strömberg, Expekt:

Spel 1:

Argentina – Nigeria 1

Odds: 1.65.

Hamburger SV–Karlsruhe 1

Odds: 1.45.

Totalt odds: 2.39. Insats: 200 kr.

Möjlig vinst: 478 kr.

Strömbergs kommentar: Argentina är turneringens bästa lag och har en större tyngd och effektivitet än Nigeria. Och man har Messi. Nigeria kommer att ge Argentina en match, och vi kommer att bjudas på underhållning, men till slut vinner Argentina. I Bundesliga imponerade Hamburger SV direkt och spelade 2–2 borta mot Bayern München trots underläge 0–2. Motståndarna Karlsruhe vann sin premiär men kommer att få en jobbig säsong. Hamburg vinner på hemmaplan och jag har god tro att denna dubbel går in!

■Johan Mjällby, Unibet:

Spel 1:

Blackburn–Hull 1

Odds: 1,60. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 160 kr.

Mjällbys kommentar: Rovers startade bra med en stark bortaseger på Goodison Park. Laget ägde matchen centralt på mittfältet och Santa Cruz målade som vanligt. Ince ser ut att tagit vid det Mark Hughes startade med ett tungt malande Blackburn. Hemma på Ewood Park ska alla tre poäng inkasseras mot nykomlingen Hull. ”Tigers” kämpade ner Fulham och fick en smakstart på sitt Premier League-äventyr. Här får man det tuffare och rutinerade Boateng tveksam på grund av lårproblem.

Spel 2:

Stoke–Aston Villa 2

Odds: 1,65. Insats: 100 kr.

Möjlig vinst: 165 kr.

Mjällbys kommentar: Villa satsar på en topplacering i år och O'Neill vill ha in fler spelare innan marknaden stänger. Lysande start i premiären och hat trick signerat Agbonlahor. Laget ser riktigt välbalanserat ut och bör ha en fin möjlighet till seger mot Stoke. Nykomlingen var blekt mot Bolton och består av spelare som är bra i Championship, men knappast räcker till i högsta divisionen. Hoppades på ett något bättre odds, men Stoke är så klart en nedflyttningskandidat.

Spel 3:

West Bromwich–Everton 2

Odds: 2,50. Insats: 50 kr.

Möjlig vinst: 125 kr.

Mjällbys kommentar: Får bättre odds på The Hawthorns i stället. West Brom spelar passningsfotboll och har störst möjlighet att klara sig kvar i mina ögon. Laget jagar förstärkningar i kraft av spanjorer och såg småtrevligt ut på Emirates. Men det blev inga poäng, vilket elitidrott handlar om. Moyes var tokig på sitt försvar i förlusten mot Blackburn, med all rätt. Everton är känsligt för skador och måste fylla på med spelare. Cahill fortfarande skadad och innermittfältet var bedrövligt senast. Trots det tror jag på bortaseger, då det finns matchvinnare i Arteta och Yakubu. Dessutom lockar oddset.