”En skön säsong väntar för Zlatan”

SPEL

EXKLUSIVT: Expekt-profilen och TV-experten Glenn Strömberg tippar serie A – på Sportbladet Spel

Foto: experten tippar serie a Sveriges bäste Italienkännare, Glenn Strömberg, kommer under tre dagar att tippa utgången av årets serie A-säsong på Sportbladet Spel.se.

På lördag sparkar serie A-säsongen igång igen.

Sportbladet Spel tar hjälp av Italienexperten Glenn Strömberg.

Under tre dagar kommer Expekt-profilen och TV-experten ge sina exklusiva tips på årets serie A-säsong.

I dag: Guldjakten.

Expekts expert och TV-kommentatorn Glenn Strömberg tippar fram till avspark exklusivt sluttabellen i serie A.

I dag: sista delen: Guldjakten.

■ Strömbergs tips av ”Guldjakten” i serie A, 2008/2009:

1) Inter

Strömbergs kommentar: Inter är helt klart laget att slå i serie A. Klubben har nu den kanske allra bästa tränaren i världen. När det gäller Mourinho kan man snacka om strategi och att hålla sin hand över laget. Det är väldigt få tränare som så distinkt kan sätta sin prägel på ett lag. Inter har värvat bra, och söker kanske fortsatt en offensiv ytter i 4-3-3 (Quaresma?). Inter har vunnit ligatiteln tre år i rad och jag tror att klubben kommer att fokusera mycket på Champions League. Alla – fans, spelare, Moratti och Mourinho – vill visa att man räcker till i Europa. Prioriteringen kan leda till litet orosmoment i ligaspelet. Ändå blir Inter laget att slå. Zlatan tror jag gör en bra säsong igen. Knäet verkar läkt och han är Mourinhos förstaval. En skön säsong väntar för Zlatan och de blå-svarta.

2) Juventus

Strömbergs kommentar: Amauri är ett väldigt bra köp från Palermo. Och Trezeguet och Del Piero pinnar på. Förra säsongen gjorde ju Juve flest mål i serie A tillsammans med Roma. Det kan bli många mål igen. Det är ett ramstarkt och kompakt Juve vi ser, ett klassiskt snittat Juve-lag som blir mycket tufft att möta. Chiellini är en toppback och Mellberg och Christian Poulsen tillkommer med massa muskler. Buffon är tryggheten själv mellan stolparna och mittfältet är ramstarkt. Juve har bröstat till sig igen som helhet och köpt smart. Det kanske fattas en del på ytterbacksplatserna, men ett riktigt topplag blir de svart-vita.

3) AC Milan

Strömbergs kommentar: AC Milan har en bra trupp även om mixen av köp inte är den bästa som jag ser det. Men det finns potential och stora möjligheter. Därför har jag Milan som trea i min tabell. Vaknar Sjevtjenko till liv på allvar för att han trivs på och utanför plan kan det betyda mycket. Han passar bättre i serie A där bollinnehavet är större och tempot lägre än i Chelsea. Ronaldinho visade i OS att han har vilja. Han är bara 28 år och kan bara inte vara slut. Flamini och Senderos är bra köp men en större föryringring borde kanske ha kommit. Milan ”slipper” Champions League och har bara vunnit serie A en gång under 2000-talet. Det blir full fokus på ligan denna säsong. Men det viktigaste för Milan är att lösa målvaktsfrågan...

4) Fiorentina

Strömbergs kommentar: Fiorentina har ett väldigt bra lag på gång. Detta är en klubb som köper vettigt, och som hittar unga talanger, i Italien och i Europa. Fio har kort och gott ett jättebra management som tillsammans med min gamle lagkamrat Prandelli som manager håller på att skapa något stort. Fiorentina har de mest lovande spelarna av topplagen. Nu är det dags att på allvar visa vad man kan. Problematiken kan vara att man har Champions League att tänka på. Orkar truppen med spel i Italien och i Europa? Nyckelspelare blir Mutu, och Gilardino, som måste göra bortåt 20 mål.

5) Roma

Strömbergs kommentar: Det finns två platser i Italien som det är extra svårt att vinna titlar i, och det är i Rom och i Florens. Romas trupp känns också lite tunn, 15-16 spelare är riktigt bra, men de ska spela mycket, på dubbla håll. Och Totti behövs skadefri. Men kommer han att vara det? Utan hans förbeställda 20 mål blir det svårt denna säsong för de röda. Jag har Roma som femma i min tabell. Det är säkert lägre än många andra där ute, men jag har mina aningar gällande Roma denna säsong.

I länken ovan till höger hittar du Glenns sluttabell och Strömbergs tips av Mittens rike och Bottenlagen..

Du hittar alla Glenn Strömbergs tips på Expekt.com.