Pokerproffs utmanar 2 x Glenn

SPEL

Stora frågan är om Strömberg kan vinna för femte gången i rad

Dags för femte omgången av Spelbolagsfajten.

Regerande mästare är Expekts Glenn Strömberg.

Kan nye William Thorson (Betsson) och Glenn Hysén (3BWin) utmana?

En fingervisning lär komma redan efter första delomgången.

✓ Glenn Hysén, 3BWin

OK, ny omgång av Spelbolagsfajten och givetvis nya tag. Jag är självklart nöjd med att jag nästan lyckades fördubbla min tusenlapp på fem veckor. Men, jag vann inte och jag slog inte Strömberg så självklart finns det utrymme för förbättring. Jag går ut mjukt med en dubbel.

Manchester City - Birmingham (1)

Odds: 1.60

Jag fortsätter att spela på Svennis killar. City är fortsatt målsnåla på hemmaplan och Birmingham är inte tillräckligt bra för att kunna rubba City. Jag kan inte se annat än att det blir ännu en seger för formstarka Manchester City. Oddset 1.60 på en etta är helt klart spelbart.

Juventus – Genoa (1)

Odds: 1.40

Genoa har inlett Serie A starkt, men har egentligen en bättre tabellplacering än man förtjänar. Som jag skrev för någon vecka sen så har Juventus siktet högt inställt och inga Europa-cuper som stör dem. På hemmaplan är Genoa en enkel match för Zlatans gamla gäng. Etta.

Veckans spel blir alltså en dubbel på dessa två hemmasegrar som känns säkra. Insatsen blir 200 kronor till 2,24 gånger pengarna.

Manchester City - Birmingham (1)

Juventus - Genoa (1)

Odds: 2,24

Insats: 200 kr

I kassan: 1 000 kr

✓ William Thorson, Betsson

"Alla heter Glenn i Göteborg" brukar de Allsvenska lagens motståndarklack ropa när de möter IFK. Nu är det dags för fotbollslegenderna från Blåvitt att få en riktig utmanare som inte bara snackar utan levererar också. Allt annat än en seger i denna bolagsfight är en besvikelse. En del är med för att delta, jag är med för att vinna och slå undan benen på Strömberg som jag tycker har varit herre på täppan alldeles för länge. Game is on!

Taktik:

Det kommer att bli en del engelsk fotboll tillsammans med slutspurten på allsvenskan till att börja med. En del specialare är också att vänta uppblandat med lite andra intressanta spel. Jag börjar med Glasgow Rangers - Celtic under 2.5 mål. 7 av 8 senaste mellan lagen har gått under 2.5 mål och det lär bli avvaktande spel och jag gillar statistiken.

Nästa match som jag uppmärksammat är Stuttgart borta mot Hamburg. Hamburg saknar sina två bästa mittfältare de Jong och van der Vart vilket gör att x2 måste vara ett bra spel här.

I Italien har Milan inlett med tre kryss hemma i ligan och det håller inte alls om man ska ha en chans att vinna ligan, seger är ett måste nu. Arsenal spelar riktigt bra fotboll för stunden och möter ett Bolton i kris där tränaren sparkades i veckan. Avslutningsvis tror jag att Elfsborg vinner mot Örebro.

Mina spel:

Rangers - Celtic under 2.5 mål 1.80

Insats: 50 SEK

Hamburg - Stuttgart x2 (Asian hcp) 1.77

Insats: 50 SEK

Milan - Empoli 1 (1.27)

Arsenal - Bolton 1 (1.22)

Elfsborg - Örebro 1 (1.60)

Odds: 2.48

Insats: 50 SEK

✓ Glenn Strömberg, Expekt:

Då börjar jag jakten på femte raka segern och det ska bli intressant att se hur spelen läggs i denna runda. Jag går ut klokt för att lägga en bra grund inför fortsättningen genom att lägga största insatsen på en klar dubbel i Serie A med segrar för hemmalagen Roma och Juventus. Roma har ett klart bättre lag än motståndarna Napoli som har tagit fler poäng än vad lagets klass egentligen motsvarar. Napoli kommer att halka nedåt i tabellen. Detta vinner Roma.

Juventus är tröga, tråkiga men enormt pålitliga och betvingar Genoa med sin redan maskinmässiga säkerhet.

Jag lägger också en liten slant på en intressant dubbel med matcher från Tyskland och Frankrike.

Nykomlingen Karlsruhe har inlett säsongen i Bundesliga sensationellt bra och vinner hemma mot Bielefed.

Nice är ett starkt hemmalag och Metz får lämna den franska kuststaden tomhänt.

Roma - Napoli 1

Juventus - Genoa 1

Odds: 1.89

Bet: 100 kr

Karlsruhe - Bielefeld 1

Nice - Metz 1

Odds: 3.14

Bet: 20 kr

I kassan: 1 000 kr