”Klent utbud på måndagar”

SPEL

…men här är några säkra, drag och avslag

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Utbudet på måndagar är klent. Vi får försöka koka soppa på en spik – och då får det bli Leif Boorks Almtuna. Laget har tänt till sedan ”Boorken” börjat matchat laget. Boork vill absolut inte se sitt Almtuna förlora mot sitt gamla lag, tillika seriejumbon Hammarby. Ladbrokes ger 1,70.

DAGENS DRAG

Hrm. Bara fem matcher kvar att spela på eftersom jag gärna inte spelar på hockeylotto (NHL) …

Jag plockar fram Växjö -Lakers som var bra senast och som nu åter har duktige Johan Andersson i laget (lån, Frölunda). Växjö är snäppet bättre än AIK och spelas till 1,85 på Ladbrokes.

DAGENS AVSLAG

Leksands IF går fram som en ångvält i hockeyallsvenskan, men snart tror jag det kommer en förlust. Nu saknas fyra ganska tunga spelare och VIK är mycket effektivt hemma. Bortaoddset lockar inte mig. Avstå.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Ingen lätt omgång i Rättvik i kväll men jag tror mig ha en sund vinnare i V65-1. 4 Chief Boy är en startsnabb, spetsälskande sprinter med en skräddarsydd uppgift. Han är i hyfsad form och efter att ha kört loppet i badkaret känns han som en klar vinnare. Spets, 1.16 första 1 000, lätt undan.

DAGENS DRAG

2 Simb Tower (V65-5) spelar jag Dagens Dubbel med. Han är ute i lämplig omgivning, kommer med fin form och har ett perfekt läge med vass kusk. Möjligen bär det av mot ledningen, han brukar nämligen fronta med öppet spår, och väl där är chansen god. Senast var han totalt överlägsen från spets.

DAGENS AVSLAG

Jag vet att 1 Otard (V65-4) är läskigt startsnabb och är ute över perfekta 1 640 meter. Men den här startraketen har alltid svårt sista 100 meterna och det är ingen skräll om han stannar bort vinsten igen.

Niklas WIKEGÅRD

DAGENS SÄKRA

Växjö är mycket stabilare än AIK. Även om stockholmarna har bytt tränare är Anders Gozzi ny i rollen och allt är inte löst. Mäter man spelare mot spelare skulle matchen vara jämn, men Växjö kommer att vinna på sin stabilitet.

DAGENS DRAG

Västerås klarar av att ta poäng mot Leksand. VIK har inte en tiondel av Leksands budget, men ändå ett gäng bra spelare. Stefan Hellkvist och Patrik Juhlin är viktiga för hemmalaget. Leksand får nog bara med sig en poäng, så kryss är ett bra tips.

DAGENS AVSLAG

Lita inte på att Almtuna vinner till 1,55. Hammarby är ett ungt lag med liten budget men stort hjärta. Självklart måste pucken studsa rätt och målvakten spela stabilt för att man ska ta poäng – men så kan det säkert bli.