Domen: ”United är chanslösa på titeln”

SPEL

Spelbolagen chockhöjer oddsen efter premiär-fiaskot: ”Ungefär lika bra som förra året”

Det som skulle bli början på en storstilad comeback till Premier League-toppen slutade i praktfiasko.

Efter premiärförlusten mot Swansea har spelbolagen chockhöjt oddsen på Manchester United vinner Premier League.

– De visade sig vara ungefär lika bra som förra året, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Louis Van Gaal har fått jobbet som manager, flera toppspelare har värvats men när Manchester United klev in i årets Premier League mot Swansea hemma på Old Trafford såg det inte precis ut som ett framtida mästarlag.

Premiären slutade med en 1–2-förlust och den holländske demontränaren får inleda sitt nya projekt i omedelbar uppförsbacke.

Svårare att ta Champions League-plats

Och spelbolagen har agerat, minst sagt. För en vecka sedan låg guldoddset på Manchester United på 5,00, något högre än Chelsea och Manchester City men klart lägre än både Arsenal och Liverpool.

I dag ligger det oddset på 10 gånger pengarna.

Och kanske än värre, för en vecka sedan tippades United som klar favorit före Liverpool (1,40–2,00) att komma bland de fyra främsta och ta en plats i Champions League. I dag är oddset 1,75 för båda lagen.

”Det som saknas är tid”

– Efter en strålande försäsong visade sig Manchester United vara ungefär lika bra som förra året när Swansea gästade Old Trafford i Premier League-premiären. Förra säsongens dåliga resultat har satt sina spår och det kommer ta tid för United att komma på rätt köl igen. Premiären visade på just det och vi skruvar ner förväntningarna något på United den här säsongen, säger Jonas Nilsson, PR-chef på Unibet.

Vad är det som saknas i Manchester United för att de ska kunna tillhöra den absoluta toppen igen?

– Det som saknas just nu är kanske framförallt tid. Och en mittfältare och en mittback. Man ersätter inte Vidic/Ferdinand, eller Scholes/Giggs bara så där. Samtidigt har de andra lagen blivit bättre medan United har genomgått en generationsväxling som kunde gått bättre och efter att ha haft samma tränare i ett par decennier har man nu avverkat två stycken på mindre än ett år…

”Kan bli svettigt för Van Gaal”

Manchester Uniteds Premier League-äventyr fortsätter på söndag då laget tar sig an Sunderland på bortaplan. Och trots att vi bara pratar om den andra omgången är pressen stor på Luis Van Gaal och hans mannar.

– Det går aldrig att räkna ut United. Man får snabb chans till revansch och har en överkomlig uppgift i Sunderland borta nu på söndag. Tar man inte tre poäng där kommer det bli svettigt för Van Gaal redan efter två omgångar, 1.73 på tvåan vittnar om att det inte är samma United som förr. Tror dock man undviker ytterligare ett nederlag och får lite andrum, säger Jonas Nilsson.