Lähdekorpi på väg mot nytt rekordår

SPEL

Förra året sprang Kari Lähdekorpis hästar in över 25 miljoner kronor och vann 263 segrar.

I år kan det bli ännu bättre, stallets hästar har redan passerat 23,1 miljoner och tagit 229 segrar.

Gårdagen var också framgångsrik för finländarens hästar, totalt blev det fem segar – tre på Jägersro och två på Axevalla.

På Skånebanan hette segerhästarna Jewish Banker, Global Drop och Black Canter vilka alla imponerade rejält.

Först ut var fyrårige Jewish Banker som efter två andraplatser i Lähde­korpis regi nu äntligen fick vara först över linjen.

”Kommer hävda sig gott”

Idel 1.15-tider över full väg har det blivit sedan han efter försäljning förra året bytt hemmabana till Halmstad. Jewish Banker har dock alltid varit en intressant häst för som treåring slog han bland annat Crown Kemp, och efter en del skadeproblem i slutet av förra året ser det nu riktigt tilltalande ut.

– Han har både bra gång och fin vilja som gör att han kommer att hävda sig gott framöver, berömde Thomas Uhrberg.

Andra segern till stall Lähde­korpi kom genom Diva Lill-avkomman Global Drop. Modern tjänade själv över en miljon och Global Drop är i dagsläget den framgångsrikaste av hennes tolv avkommor. Sjuåringen vann i går lätt sedan värsta hotet Harmonic Silvio gjort bort sig med galopp och Larissa Ås länge satt fast invändigt.

– På förhand var voltstart ett litet orosmoment men i dag var han lugn och fin och det var inga problem någon gång under vägen, sa den alltmer framgångsrike Ville Karhulahti.

Black Canter blev lösingen på 1?140-metersloppet där det flesta trodde mycket på formstarke Count Go.

– Vi var bra med från start och Black Canter gjorde en helgjuten insats, sa Thomas Uhrberg.

Tre spetssegrar

Förra veckan vanns fyra av V5-loppen från ledningen och i går blev det tre. Trenden är tydlig och det är vettigt att lägga ned lite extra tid på att försöka lista ut vem som kan tänkas komma till spets.

En förhoppning är att det här inte forsätter för den typen av lopp är inte särskilt spännande, men blir det så lär det behövas motåtgärder.

Daniel Larsson