Tyska gäster svåra att läsa

SPEL

Jägersro tisdag

I takt med att det blir mindre och mindre pengar att köra om i tysk travsport blir också gästspelen i Sverige fler och fler.

Egentligen inget konstigt med det men att försöka att räkna ut vad de tyska hästarna ska prestera på tävlingsbanan är ingen enkel rebus.

Eftersom det i Tyskland som regel handlar om låga prissummor har hästarna – vilka oftast är av god klass – mycket rutin förhållande till sin startprissumma och man drar därför snabbt slutsatsen att de bör vara rejält gynnade i de låga klasserna.

Men om inte minnet helt sviker mig så kan jag inte dra mig till minnes att det varit några tyska framgångar i de lägre klasserna.

Däremot kommer jag ihåg Mack November som för Heinz Wewering vann Silverdivisionen dagen före Derbyt. Nioårige fuxen Input vann ett montélopp i slutet av september och från Holland kom Simmie Rider med sjutton segrar på arton starter och vann ett långlopp på Åbergskvällen.

Men dessa tre hästar har tjänat pengar och visat att de duger.

I kväll gäller det Quick Boy i V5-2, Lutin November i V5-3 och Summerlove i lopp 8. Räcker då någon ur trion?

Hamnar lågt i rankningen

Lutin November kan tänkas, även om han hittills på tre starter i Sverige inte blivit bättre än trea så är han inte oäven.

Det lär säkert fortsätta med de tyska gästspelen och tills motsatsen är bevisad fortsätter jag att med att lägga dem långt ned i rankningen. Nämnas bör att Conrad Lugauer är tränare på Jägersro och även om han inte fått licensen överflyttad från nu så har han tränat på sin gård utanför Blentarp ett längre tag.

Tolv av arton från spets

Kommer ni ihåg förra veckans vinnare?

1) Rött Hot.

2) Jewish Banker.

3) Heresia Fönix.

4) Global Drop.

5) Black Canter.

Inga överraskande vinnare men ändå en utdelning på över 9 400 kronor. Så här i efterhand kan man notera att samtliga vinnare satt i en framskjuten position och tittar vi vidare under hela månaden så är statistiken tydlig.

Hittills under denna månad har det på Jägersro körts arton V5-lopp och tre trio­lopp.

Tolv av dessa har vunnits från ledningen, tre från dödens, ett från andra ytter och ett från tredje ytter och i det artonde så övertog Wingait Geforce befälet 600 kvar.

Ingen har alltså suttit längre bak än tredje ytter och vunnit lopp.

Är detta en tillfällighet? Kanske, men jag är inte helt säker.

Säker är jag däremot på att jag hoppas att det inte förblir så framöver, för då är det inte speciellt spännande och det är väl späning vi vill ha.

Tips och kommentarer

Daniel Larsson