Han ska bli ATG:s mjölkko

SPEL

Remy Nilson: ”Max Flukt kan betyda hur mycket som helst”

Kent Knutssons guldkalv ska bli ATG:s mjölkko.

Max Flukt har kallats den nye Legolas.

– Han kan betyda hur mycket som helst för oss, säger ATG:s vd Remy Nilson.

Foto: FRÅN SKOGEN TILL VÄRLDSREKORD Ringrostige Max Flukt tackade nej till Elitloppet och vann Harper Hanovers lopp i stället. Precis som Legolas en travets Greta Garbo.

I lördags, under Elitloppshelgen, gjorde Max Flukt årsdebut i Harper Hanovers lopp och slog världsrekord. Den åttaårige valacken har tolv segrar på 13 starter.

Likheterna med 80-talets Legolas är många; att inte vara riktigt frisk, trava lite halvrisigt, omges av mystik, komma utifrån skogen och vara som en tiger på tävlingsbanan.

– Jag är övertygad om att franske Elitloppsvinnaren Jag de Bellouet och Max Flukt är världens två bästa hästar. Jag drömmer om att Max Flukt ska kunna börja göra tio starter på ett år, för två i snitt blir man inte folkkär på, säger Remy Nilson.

ATG:s vd vet vad Max Flukt och amatörtränaren Kent Knutsson från Vaggeryd skulle kunna betyda. När Legolas slog igenom var Remy marknadsdirektör på företaget.

Travets största affischnamn

Thomas Nilssons valack hade vunnit åtta raka när ATG gjorde reklamkampanjer på honom inför tolv starter på raken – upp till 19 raka segrar.

Ingen annan häst har betytt så mycket för travsporten och -spelet i Sverige. Som pensionär fick Legolas all sin mat betald av ATG.

– Inget ont om Björn Goop och Erik Adielsson, men en fyrbent profil betyder mer. Max Flukt är den intressantaste nya stjärnan för oss sedan Legolas, säger Remy.

Järvsöfaks då?

– Han är vår viktigaste profil just nu. Men kallblod är en smalare sport än varmblod.

Andra sagohästar:

Mattias Karlsson