Spelarna: De vinner kvartsfinalen i kväll

SPEL

Så spelar svenskarna på SHL i kväll Experternas bästa spel De tippas gå vidare

Foto: Både odds och spelare tror att Djurgården faller borta mot Frölunda i kväll.

Glöm bortaseger, Djurgården och HV71.

När svenskarna tippar kvällens kvartfinaler i SHL är siffrorna förkrossande.

–  81 procent av våra kunder tror på Skellefteå samtidigt som Frölunda tagit 77 procent av spelen, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Efter en stenhård åttondel mot Brynäs får Djurgården nu ta sig an serietvåan Frölunda.

Om man får tro både odds och tippare står 08-orna utan chans i första fajten nere i Göteborg.

– Våra kunder tror starkt på kvällens hemmalag, vilket inte är så konstigt med tanke på vart de hamnade i tabellen. Bara 13 procent tror på seger för Djurgården, säger Mattias Wennerkvist.

Samma tendenser återfinns hos Unibet, där endast sju procent tror på Djurgården:

– De senare har kvalat sig fram till kvartsfinal och frågan är om de tjänar något på att de har ångan uppe. Vi tror inte det och våra spelare hyser inte heller några sådana tankar. Favoritskapet oddsmässigt backas upp av spelarna som tror på favoriterna i de inledande matcherna, säger bolagets Jonas Nilsson.

”Skellefteå verkar ostoppbara”

Enligt spelbolagens experter återfinns kvällens bästa spel i den andra kvartsfinalen, där Skellefteå tar emot HV71.

Hemmalaget har vunnit fem av sex möten lagen emellan i grundserien.

– Skellefteå har spelat bra genom hela säsongen och kommer in till denna kvartsfinalserie utvilade och ordentligt taggade. Skellefteå att vinna matchen finns till 1,52 vilket känns klart spelbart, säger Wennerkvist och får medhåll av Nilsson:

– Skellefteå verkar ostoppbara och att de vinner det inledande mötet med HV71 känns rimligt, kikar lite på handikappspelen och gillar Skellefteå -1.5 (1,92).

Oväntad favorit – trots oddsen

Oddsen pekar också på att Frölunda och Skellefteå drar längsta strået och tar sig till semifinal.

Dock har Unibets kunder just nu Djurgården som favorit sett till antalet spel, 72 procent har spelat på Dif-avancemang till 3,35 gånger pengarna.

– Vi ser en övervikt av spelen komma in på Djurgården att gå vidare till semifinal, så där är vi inte riktigt överens med spelarna. I bäst av sju matcher ska topplagen ta det här, det kanske inte blir 4–0 i matcher men att vi ser Skellefteå och Frölunda i semifinal känns troligt, även om spelarna tror på Djurgården att gå vidare, säger Nilsson.

Se oddsen på kvällens kvartsfinaler nedan.