Skrällarna du inte får missa just nu

Av: Michal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Syrianskabacken: ”Kul att folk fått upp ögonen för oss”

Mattias Liljetstrand (t.v. om bollen) hoppas på avancemang för Syrianska.
Foto: Foto: Bildbyrån
Mattias Liljetstrand (t.v. om bollen) hoppas på avancemang för Syrianska.

Lyon tokskrällde mot Paris SG i helgen.

Sportbladet Spel listar fem skrällgäng du måste syna just nu.

Etta på listan: Syrianska.

Först knep de en poäng i bortamötet med Hammarby, sedan följde Syrianska upp med att överraskande slå Djurgården i helgens gruppspel i Svencka Cupen.
Nu har Södertäljelaget chansen att ta sig till kvartsfinal vid seger borta mot avsågade Ljungskile – förutsatt att Hammarby tappar poäng eller får sämre målskillnad än Syrianska. Helgens bästa skrällchans, menar Sportbladet Spel.
– Haha, det har jag egentligen inga kommentarer till. Nej, men det är kul att folk har fått upp ögonen för oss efter de här matcherna. Vi har definitivt en bra chans, säger Syrianskabacken Mattias Liljestrand, 26, till Sportbladet Spel.

”Vi lyckades med vår taktik”

Att Syrianska, till vardags i Superettan, lyckats störa allsvenska Hammarby och Djurgården tillskriver Liljestrand lagets moral:
– Vi har en tro på vårt spel, alla kämpar för varandra och håller fokus. På Tele 2 gick vi in med inställningen att inte förlora, att hålla oss till planen och sett till resultatet tycker jag vi lyckades med vår taktik.

Vilka var nycklarna till segern mot Djurgården?
– Samma saker egentligen, att hålla sig till det som tränaren sagt och jobba tillsammans. Sedan tycker jag att det fortfarande kan bli mycket bättre spelmässigt och det hoppas jag kommer att synas under säsongen.

Vad tycker du talar för att ni går vidare?

– Vi har gjort bra prestationer mot bra lag hittills så det gäller att vi gör det en tredje gång, så får vi se hur långt det räcker. Vi åker förstås ner och gör vårt bästa för att vinna matchen.

Se lagen på listan nedan.

Publicerad: