Challe: ”Sverige har absolut chansen...”

Foto: BILDBYRÅN
Hockeyexperten Challe Berglund tror att Sverige kan skrälla mot Kanada i torsdagens kvartsfinal i hockey-VM

avChristoffer Wickman

SPEL

Sverige ställs mot Kanada i kvartsfinalen i hockey-VM.

Då tror hockeyexperten Challe Berglund på Sverige.

– Det finns absolut chans att skrälla, säger han till Sportbladet Spel.

Sju gruppspelsmatcher är färdigspelade och vi är framme vid kvartsfinal i hockey-VM.

Sverige slutade trea i sin grupp bakom Tjeckien och Ryssland och gick rejält på pumpen i den avslutande gruppspelsmatchen mot ”ryssarna” då de förlorade med klara 4-1.

I torsdagskvällens kvartsfinal ställs Tre Kronor mot Kanada, som slutade tvåa i sin grupp.

Tre Kronor är rejält utdömda och slår ur underläge i kvartsfinalen, milt sagt.

Kanada är skyhöga favoriter och de flesta verkar tro att Kanada ”redan” är i semifinal, ja alla utom hockeyexperten Challe Berglund då.

”Chansen finns absolut”

Challe Berglund som är med i Sportbladets panel Dagens Bästa Spel placerar Kanada under röd lampa, det vill säga en svag favorit, med motiveringen:

Tre Kronor har, som vanligt, fått mycket skit i grundserien och visst var de chanslösa mot Ryssland. Nu är det Kanada i kvartsfinal som gäller och att Kanada endast betalar 1,40 för seger köper jag inte. Favorit utan spelvärde.

För Sportbladet Spel utvecklar Challe Berglund.

– Kanada är svaga favoriter, i varje fall till det odds som de står i. Jag tror vi har bra chans att skaka Kanada i kväll, säger Challe Berglund och fortsätter:

– Som jag var inne på i min spalt i Sportbladet så blir Tre Kronor som vanligt nedskrivna hit och dit, och allting blir så negativt. Tittar man matchen mot Ryssland så var Ryssland riktigt, riktigt bra i två perioder, och där tycker jag istället man ska säga att ryssarna var jäkligt bra. Nej, jag tror absolut det finns chans för Tre Kronor att skrälla i kväll.

”Då tog vi VM-guld”

Vad säger du om motståndet Kanada, kontra Ryssland?

– Kanada är ett annorlunda lag att spela mot, de spelar lite annorlunda. Ryssland är bättre, Kanada är ett spännande lag, men Ryssland har fått loss mer spets och känns starkare, eller starkare, de känns bättre.

Vad säger du om Tre Kronors insats hittills i turneringen?

– Det har varit lite klassiskt svensk, och det är lätt att väga över åt det ena eller det andra hållet, men tittar man på när Sverige senast tog VM-guld så såg det heller inte speciellt positivt ut innan bröderna Sedin kom, och då blev det guld och då glömde man bort det som hände innan. Tre Kronor var inte så långt ifrån att vinna gruppen ändå, nu blev det ju i och för sig ganska långt ifrån ändå efter storförlusten mot Ryssland men de hade ändå chansen att vinna gruppen innan sista gruppspelsmatchen, säger Berglund och fortsätter:

– De flesta de här lagen, Lettland Vitryssland och så vidare, de är alltid svårast att möta i början av turneringen, sedan ramlar det in några förstärkningar och vi har alltid chansen att krydda lite mer på slutet i turneringen än vad de länderna har.

Vem eller vilka blir nyckelspelarna för Tre Kronor i kväll?

– Alltid målvakten, definitivt. Så bra som Gustav Nyqvist varit så tillhör han en av dem också, säger Challe Berglund.

Matchen startar 19.15

 ✓Odds: Kanada – Sverige

Svenska Spel: 1,40 – 5,70 – 5,90

Bet365: 1,40 – 5,75 – 5,75

Betsson: 1,40 – 6,15 – 5,75

Expekt: 1,42 – 5,60 – 5,30

Nordicbet: 1,41 – 6,15 – 5,80

Unibet: 1,42 – 6,00 – 5,70   

ARTIKELN HANDLAR OM