”Tottenham mätta – tvåan får vila i kväll”

SPEL

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om söndagens avslag

Här är Dagens Bästa Spel, söndag 9 maj 2010.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Örebro SK gjorde en fullt godkänd insats mot seriesuveränen Helsingborg och bortsett från plattmatchen mot Kalmar FF har laget visat fin form en längre tid. Djurgården har en del avbräck och 1,90 (Betsafe m fl) på ettan är bra.

DAGENS DRAG

AGF Århus är i stort behov av poäng i bottenstriden. Nordsjälland har inget att spela för i ligan och en cupfinal om fyra dagar att tänka på. En intressant tvåa.

Även Atalanta till höga 8,00 (Ladbrokes) borta mot ett troligen avslaget Napoli är värt ett litet spel.

DAGENS AVSLAG

Trots att man har viss chans på tredjeplatsen är det risk för att Tottenham är mätt och belåtet med sin kanonsäsong efter urladdningen mot City i onsdags. Tvåan till låga 1,43 får vila.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Man United, Chelsea, Inter – listan på lag som bara vinner i dag kan göras lång då serierna är på väg att avgöras. Låga odds dock.

7 Megastone Palema har sina två värsta konkurrenter bakom sig i starten och då vinner han V65-4.

DAGENS DRAG

Sverige går in i VM och det ser spännande ut med ett ”nytt” lag. Tyvärr är Pääjärvi inte med vilket jag tycker är konstigt med tanke på hur han spelade i LG Hockey Games. Det blir en jämn match och med 3–0 i handikapp till Norge spelar jag baggarna till 2,20.

DAGENS AVSLAG

1,75 på ett sargat AIK i en match av oerhört stort värde då man möter bottenkollegan Trelleborg är för dåligt. Hemmaplan talar för AIK men oddset ger jag inte mycket för och står över favoritspel.

✓ TOMAS BROLIN (Spelexpert hos Nordicbet)

DAGENS SÄKRA

Jag hittar dagens säkra tips i Superettan. Syrianska FC möter Ängelholm hemma. Måhända en tuff och fysisk match, men den här vinner Syrianska. 1,85 är bra betalt för en så pass säker match som denna.

DAGENS DRAG

Osedvanligt många kryssmatcher hittills i årets allsvenska, och jag tror att Halmstad–Häcken kommer gå i samma spår. På de fyra senaste matcherna lagen emellan har det blivit oavgjort tre gånger. Krysset dras in till fina 3,25.

DAGENS AVSLAG

Chelsea har på pappret rena promenadsegern mot Wigan hemma. Chelsea vinner både ligan och matchen men 1,10 är på tok för lågt. Men stort grattis, Ancelotti och kompani!

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!