”Leksand utan skador – då avfärdas Troja”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Leksand är numera helt utan skador. Med Janne Huokko som stark skytt i alla power play lär Troja avfärdas enkelt på hemmais. Odds: 1,18 (Unibet). Färjestads BK är ineffektivt. Men har spelat bra på slutet. Jag tror på ”ketchupeffekt” i?kväll mot Brynäs. Liras till 1,70 (Betway/PartyBets).

DAGENS DRAG

Jag tycker att spelbolagen har felvärderat ”Småkronornas” chans att nypa JVM-guldet i natt. Bet365 erbjuder höga 3,40 för tvåan – det spelas. Men än mer spelvärt är Ladbrokes 1,70 på hcp-spelet +1,5 mål. Då kan Kanada vinna med ett mål – och spelet ändå gå in.

DAGENS AVSLAG

Jag har spelat Luleå flera gånger under deras resa uppåt i tabellen. Men jag baissade lagets chanser senast mot Saik – och fortsätter med det i?kväll. Flera tunga skador stör Luleå; truppen är tunn. Avstå 1,65-ettan mot Dif.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Marion Metapoint (V65-6) är ett mycket bra spel. Roger Walmanns femåring är riktigt bra för klassen och bör ha toppchans, även om motstånd inte saknas. Näst senast var han klart bra då han vann säkert från dödens. Senast var han inte slagen med mycket trots en jobbig resa. Jag lirar!

DAGENS DRAG

7 Dontfencemein (V65-3) är ett givet drag och en fräck chansspik. Senast svarade han för en tapper insats då han drog fram vinnande Boytoy i ett tufft V64-lopp på Solvalla. Trots att han fick göra grovjobbet var det först i de sista stegen som han gav sig. Motståndet nu ger inte skrämselhicka.

DAGENS AVSLAG

6 Dream Leader (V65-3) är mycket startsnabb och brukar nästan alltid blåsa till ledningen. Hon brukar dock ha ganska svårt den sista biten och jag tror inte att hon håller undan i comebacken.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Fine, starke, rejäle 4 Marion Metapoint i V65-6 är en häst med förutsättningar att klättra en bit genom klasserna. Han har tvingats till grovgörat några gånger men ser ut att kunna få en fin ryggresa den här gången. Motståndet är så där lagom oddshöjande hårt.

DAGENS DRAG

Det finns två hästar som kapacitetsmässigt är aningen bättre än övriga i V65-5. Dels 1 Grand Spirit, nu med Johnny Takter i sulkyn, dels 12 Meadow Star. Lösningen på loppet kan vara att nöja sig med dessa som ett fräckt lås. På det tidiga spelet är de inte så hårt streckade.

DAGENS AVSLAG

Det ser ut som om 6 Dream Leader blir ­betrodd i V65-3. Vilket i så fall känns aningen tveksamt när man betänker att hon inte har startat på ett drygt halvår.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.