Nyförvärven som ger gulddrömmar

SPEL

Spelbolag: ”Linköping är knapp favorit i dagsläget”

Foto: jimmy vixtröm, pontus höök, lars hedelin
Tillskotten som ger gulddrömmar Tony Mårtensson (till vänster) och Magnus Johansson (t.h) återvänder till Linköping efter en sejour i KHL. De tillsammans med värvningen av Niclas Hävelid (mitten) ger hopp om SM-guld för östgötarna.

Linköping floppade rejält i slutspelet i fjol. Men kommande säsong får laget sin revansch, i alla fall enligt oddsen.

– Med bland annat Niclas Hävelid som tungt nyförvärv känns Linköping starkt, säger Andreas Slätt på spelbolaget Unibet.

I fjol slutade Linköping tvåa i grundserien men floppade rejält i slutspelet där laget åkte ut redan i kvartsfinalen mot Skellefteå.

Inför årets säsong har östgötarna dock seglat upp som favoriter till SM-guldet. Den främsta orsaken är att klubben inhämtat starka värvningar där även Magnus Johansson och Tony Mårtensson tillkommer då deras låneperioder i respektive KHL-lag har tagit slut.

– Vi gissar att revanschsuget växt ytterligare och med bland annat Niclas Hävelid som tungt nyförvärv känns Linköping starkt. De regerande mästarna, Färjestad, har samtidigt tappat flera tunga pjäser och innehar därför inte vårt favoritskap, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

”Rögle slutar sist”

I bottenstriden ser det mörkt ut får Skånes enda representant Rögle. Laget är klara oddsfavoriter till att sluta sist i serien och därmed få spela i kvalserien.

– Att Kenny Jönsson lägger skridskorna på hyllan är kanske den tyngsta orsaken till detta, men även i ett större perspektiv har Ängelholmsklubben en svagare trupp än sina konkurrenter, i alla fall på papperet. Det krävs en minst lika bra säsongsinledning som förra året för att RBK ska hänga med, menar Slätt.