”De vinner hatmatchen”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 16 oktober.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns många spelvärda drag i kväll, men få starka favoriter. Malmö har sett bra ut hittills och möter nu ett skadedrabbat och formlöst Almtuna, som har åkt buss i princip hela dagen. Inga bra förutsättningar med andra ord. Malmö spelas till runt 1,55 i odds.

DAGENS DRAG

Järfälla kan vara kvällens bästa spel i innebandyderbyt mot Tyresö. T&T har mött seriens sämsta lag två gånger om på slutet därav de sex poängen. Järfälla till runt 3,00 är klart spelvärt. I hockeyn testas Västerås och Växjö med små insatser.

DAGENS AVSLAG

Mörrum har gjort det helt okej i sin divsion 1-serie. Men inte så bra att bolagen ska sätta odds kring 1,60 när laget tar emot Halmstad. Det skiljer inte speciellt mycket mellan de här lagen. Kan gå till sudden. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Redan i lopp 4, V5-1 hittar jag en bra spik på Gävle. 1 Rubberman känns kapacitetsmässigt överlägsen sina konkurrenter och det enda som egentligen oroar är om Rubberman kan hålla spets. Jag är tveksam, men å andra sidan tror jag att det löser sig ändå och då är Rubberman bara bäst.

DAGENS DRAG

6 Conrads Garland debuterar för Åke Svanstedt. Med tanke på hur bra han var vid V75-seger förra året och även vid många andra tillfällen känns det som om Conrads Garland fortfarande har mycket att hämta. I V4-2, LD-1 känns han som en tänkbar vinnare.

DAGENS AVSLAG

Jag blir inte riktigt klok på Almtuna i hockeyallsvenskan. Är det bara så att man trivs bättre som underhund? Det är man i dag när Malmö står på andra sidan och med tanke på det är favoritoddset på Malmö för dåligt.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Vi är många här på byn som har tappat hakan över basketen. Grym start! Men nykomlingen Örebro kastade in och ut provspelare före seriestarten och man fick dessutom sent klart med en tränare. Ska man med de förutsättningarna kunna skaka svenska mästarna? Aldrig! Sundsvall liras!

DAGENS DRAG

Ett stenkast österut från baskethallen liras det samtidigt en hatmatch i hockeyallsvenskan, Örebro–­Västerås. Känslorna lär få ladan att blixtra under kvällen. Dessvärre tror jag att Västerås är numret för stort. Örebro fick slita hårt mot Oskarshamn och det lär märkas. 2,15 på tvåan spelas.

DAGENS AVSLAG

Avslag på mig själv som väljer en kryssning före mitt kära Örebro Hockey. Inte okej. För övrigt så spelar vi förstås inte Malmö till låga 1,45.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.