”AIK sänker serieledarna”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 9 oktober.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bofors leder mycket överraskande hockeyallsvenskan. Men nu tar resan stopp. Laget dras med några tunga skador och nu är det även frågetecken för viktige Peter Messa. För motståndet svarar AIK, som som vanligt är urstarkt på Hovet. 1,45 för ettan (Expekt) är ett bra spel.

DAGENS DRAG

Jag hittar – utöver AIK – få spelvärda idéer. Lägger dock lillpengen på klassiska Southampton som numera harvar i League 1. Laget gästar Southend, som ser ut att sakna sin store stjärna Lee Barnard, tio mål. Southampton visade full form senast. Liras till 2,90 hos Bet365.

DAGENS AVSLAG

Calgary matchas hårt och kan mycket väl vara slitet när Dallas kommer på besök i natt. Dallas är inte alls ofarligt och jag tycker inte man ska lira ettan till låga 1,75. Det finns bättre objekt till helgen.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Senast var det en andraplats som gick upp i rök när 7 Hovfaksen galopperade på upploppet 100 kvar och före det var han med i Kriteriet och kval till detsamma. I kvalet fick han ett tufft lopp och höll bra medan han hamnade svårt till i finalen. Nu ser det bättre ut i V65-2 och jag spelar Hovfaksen.

DAGENS DRAG

Från sämsta läget hamnade förstås 2 Muskot sist i kön senast på Bollnäs men när det anfölls i tredjespår på sista bortre långsidan följde hon med bra. Hon tappade dock travet och galopperade knappt 400 kvar, men kom tillbaka bra. Nu har hon ett kanonläge i V65-1 och jag räknar med att hon vinner.

DAGENS AVSLAG

Leksand har backproblem, eller hade i alla fall i onsdags hur det ser ut i dag är värt att kolla upp. En bortamatch mot Björklöven är alltid svår och har man dessutom backbrist, ja då är 1,45 alldeles för lågt odds att spela.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

I onsdags. Ett överlägset Nybro tappar 4–0 till 4–4 hemma mot Karlskrona. Man visade upp en orgie i missade målchanser och då kan det ibland sluta som det gjorde. Chans till snabb revanch i dag borta mot Halmstad. Lite bättre skärpa i avsluten och Nybro vinner relativt enkelt till snygga 1,55.

DAGENS DRAG

Närkes hockeykrigare växer för varje match och i onsdags slog man Almtuna borta efter en magisk laginsats. Peter Anderssons lagbygge kommer bara att bli bättre. Ett bortasvagt Troja på besök i Örebro i kväll. Mark in da Park spikar igen och hyllas på Strömpis där det vankas champagnekväll. Bra etta!

DAGENS AVSLAG

0–5 mot Almtuna och ”bara” 2–1 mot halvkassa Oskarshamn. Jag menar inte att Leksand är i en formsvacka. Jag menar däremot att masarna vet när man ska vara som bäst. Pass på 1,45 borta mot Björklöven.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.