Gör polisanmälan mot egna klubben

SPEL

Efter misstankar om uppgjord match – nu vidtar klubben åtgärder för att rentvå sitt namn

Foto: Syrianska IF Kerburan väljer att göra en polisanmälan för att räta alla eventuella frågetecken angående misstankar om uppgjord match efter 1–5-förlusten hemma mot Kvarnsveden.

Spelbolagen stoppade spel på division 2-matchen mellan Syrianska IF Kerburan och Kvarnsveden i måndags efter onormalt höga spel på bortalaget.

Nu väljer Syrianska att göra en polisanmälan för att rentvå sitt namn och alla spekulationer om en eventuell ”läggmatch”.

”Samtliga personer – spelare, ledare, klubbstyrelse och anställda – som på något sätt haft delaktighet i klubbens representationslag ska anses vara föremål för polisutredningen”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Inför matchen mellan Syrianska IF Kerburan och Kvarnsveden i division 2 norra Svealand i måndags valde flertalet spelbolag att stoppa allt spel på matchen.

Anledningen var att spelbolagen hade fått in ovanligt höga insatser på en bortaseger för Kvarnsveden till runt 4,50 i odds.

Ett spelbolag förlorade över 200 000 kronor på matchen som Kvarnsveden skrällvann med hela 5–1 på Swedbank Park i Västerås.

– De möter Västerås den 15:e och vi kommer inte erbjuda några matcher som involverar Kerburan mera då detta är andra gången vi misstänker läggmatch ifrån dem, sa en anonym oddssättare till Sportbladet i går.

”Enhälligt beslut”

Nu väljer klubben, Syrianska IF Kerburan, att vidta åtgärder för att helt rentvå sitt namn efter misstankarna om en eventuell läggmatch.

Så här skriver klubben i pressmeddelande som skickades ut sent i går kväll:

”Klubbstyrelsen har enhälligt beslutat att polisanmäla händelserna kring den aktuella matchen samt eventuellt tidigare spelade matcher. [...] Samtliga personer – spelare, ledare, klubbstyrelse och anställda – som på något sätt haft delaktighet i klubbens representationslag ska anses vara föremål för polisutredningen”.

Finns ingen misstanke från spelbolag

I nuläget finns det enligt Svenska Spels Staffan Rehnström, ett av spelbolagen som stoppade spel på matchen, ingen misstanke mot Syrianska IF Kerburan. Men klubben väljer alltså ändå att ta ärendet vidare, för att slippa alla eventuella frågetecken.

”Under onsdagen samlades spelare och ledare för klubbens representationslag på träningsanläggningen där representanter för klubbstyrelsen hade kallat till en informationsträff. Där informerades ovanstående samt att klubben önskar att samtliga inblandade välvilligt lämnar den information som Polismyndigheten anses vara nödvändig i det aktuella ärendet – detta för att snarast möjligt rentvå sina namn. Man informerades också att Polismyndigheten har möjlighet att begära ut bankkontoutdrag, telefonhistorik med både samtalslistor och sms-konversationer samt andra konversationer från exempelvis sociala medier och att man då välvilligt bör tillhandahålla Polismyndigheten dessa”, skriver klubben vidare.

Klubben väljer nu att invänta resultatet av polisutredningen innan fler uttalanden görs.

Läs hela pressmeddelandet nedan.