Har lyckats med det osannolika – vid tre tillfällen

Publicerad 2013-02-25

Fått 13 rätt på Stryktipset – belönad med miljonvinst

Mannen från Danderyd har fått 13 rätt på Stryktipset – vid tre olika tillfällen. Senast belönades han med en vinst på 1,3 miljoner kronor.

Sannolikheten att få 13 rätt på Stryktipset är en på 1,59 miljoner.

De oddsen har en man från Danderyd trotsat – tre gånger.

Senaste gången blev han dessutom miljonär.

Stryktipset är en svensk spelklassiker.

Alla fotbollsintresserade i Sverige har mer eller mindre ett förhållande till spelet.

Men att få 13 rätt är inte det enklaste. De visar Svenska Spels egen uträkning.

På spelbolagets hemsida presenteras sannolikheten för att du som spelare lyckas. Att få 13 rätt ger en sannolikhet på 1 på 1 594 323.

Men allting är ju till för att brytas.

Satte skrälltvåan

En man från Danderyd har gjort det – tre gånger.

Han har lyckats med att få 13 rätt vid tre olika tillfällen. Det tredje gången, förra lördagen, blev han dessutom miljonär.

Mannen lämnade in sitt system för 222 kronor på Coop Extra i Danderyd och tog hem 1 362 321 kronor. Bland annat så fick han in den stora skrällen på kupongen, tvåan på Blackburn mot Arsenal i FA-cupen på Emirates Stadium.

”Sugen på en båt”

– Jätteroligt att alla tecken föll ut, speciellt att favoritlaget Blackburn besegrade Arsenal var gott. Dessutom blev det en riktig högvinst. Även om jag haft 13 rätt två gånger tidigare, har vinsterna aldrig varit i närheten av några miljoner, säger mannen till Svenska Spel.

Vad kommer han då att göra för miljonvinsten?

– Vinstpengarna kommer i första hand gå till att lösa lite lån, stötta barnen ekonomiskt och sen har jag varit sugen på en liten båt en längre tid, avslutar mannen, som vill vara anonym.