Favoritfall Igor Brick vinner i Guld

SPEL

Han är vackrast - och kanske bäst också. Men dunderfavoriten Home Alone kan i V75 i morgon få ett lopp han inte gillar.

Det blir troligen full fart från start men också danske Bastian Birke ska laddas mot ledningen.

Risk för vildsint körning och hårt tempo. Igor Brick tackar och bugar och ordnar favoritfall.

Igor Brick (avd 3) har inte varit någon flitig gäst i vinnarcirklarna i år. Men han har länge sett laddad ut och närmar sig sin bästa form och en ny fullträff. Och han har tagit ner värre djur än Home Alone när han tävlat på topp.

Visst, han blev slagen av Home Alone senast de möttes i Copenhagen Cup. Men Igors spurt var vass den också. Sköt till lika friskt förra gången i skymundan i ett taktiklopp i gulddivisionen.

En Home Alone i ledningen och som får aktionen att stämma är det inte många som slår. Men nu blir det ruffiga tag direkt och elegante Home Alone har svikit förr som favorit.

20 procent streckat för Igor Brick. Hans spurtseger suger alltså rejält i kuponghögen.

Raka vägen för Yukon Brodde

Annars ser väl omgången rätt favoritbetonad ut. Yukon Brodde (avd 7) blir den absolut tyngsta favoriten, streckad på 76 procent av kupongerna. Det mesta pekar åt rätt håll för hans del. Rätt inne i loppet, färsk form, hyggligt läge och Adielsson i sulkyn igen. Yukon laddas mot ledningen direkt och det troliga är att startraketen Super Colour släpper fronten utan strid och sen är det raka vägen för favoriten.

Ribston (avd 6) har ett par starka segerlopp bakom sig när han nu kliver in på V75. Antingen har han han blivit en helt annan och bättre häst på sistone eller också har han startat i bleka omgivningar. Big Gayle,har jag en känsla av, är en i grunden betydligt bättre häst, som till och med kan snuva Ribston på ledningen som i så fall är ur leken.

Hör att Stig H Johansson ligger lite lågt både med Crown Sea och Jewel In The Crown. Det kan han väl få göra, men jag tar inte minsta notis och streckar båda.

Helgens tips

Eddie Ekman