Får pengarna tillbaka – efter skandalmatchen

SPEL

Sportbladet Spel avslöjar: Spelbolag agerar efter misstänkt läggmatch i badminton

Foto: Världsmästare förlorade Det kinesiska paret förlorade med 2–0 i set.

Den udda gruppspelsmatchen i badminton har retat upp OS-publiken.

Nu kan Sportbladet Spel avslöja att ett spelbolag väljer att agera.

– Vi tycker det är mest rättvist att betala tillbaka pengarna till de som förlorade på matchen, säger André Hall på Betsafe.

Det var rejält uppretat hos publiken i Wembley arena i går.

Det handlade om den sista gruppspelsmatchen i dubbel mellan kinesiska paret Wang Xiaoli och Yu Yang, som vunnit VM två gånger och toppar världsrankingen, och det sydkoreanska paret Jung Kyun-eun och Kim Ha-na.

Ville ha lättare lottning

För att slippa en svårare motståndare i åttondelsfinalen ville inget av paren vinna matchen. Det ledde till uppretad publik och busvisslingar. Även domaren valde att tillrättavisa paren, utan någon effekt.

De som spelade på matchen såg tidigt vad som var på väg att hända. De flesta valde att satsa sina pengar på det sydkoreanska paret, som till slut vann matchen med 2–0 i set.

”Mest rättvist”

En del spelare valde även att satsa pengar på det kinesiska paret. Nu väljer ett spelbolag att agera.

De spelare som vann pengar på det sydkoreanska paret får sin vinst utbetald. De som förlorade pengar på att det kinesiska paret förlorade, får sina insatser återbetalade.

– Vi har kommit fram till att det är mer rättvist att betala tillbaka pengarna till de som förlorade på att det kinesiska paret förlorade matchen, säger André Hall på spelbolaget Betsafe.