Tipset: De vinner VM

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Så här tror spelbolagens experter Plus hetaste spelen just nu

Brasilien är spelbolagens stora favoriter att vinna VM-guld i sommarens fotbolls-VM.
Foto: AP
Brasilien är spelbolagens stora favoriter att vinna VM-guld i sommarens fotbolls-VM.

Experterna hos spelbolagen är eniga.

Så även oddssättarna.

Brasilien vinner VM på hemmaplan.

12 juni är det VM-premiär. Hemmanationen Brasilien möter Kroatien.

Spelbolagens experter tycker till inför sommarens stora fotbollsfest.

Tidigare har de utsett skrällgängen samt favoriterna som kan floppa.

Nu tippar de vilket land som får lyfta VM-bucklan och vad som är det bästa spelen just nu.

Här nedan ser du spelbolagens svar, och i faktarutan nedan ser du alla oddsen grupp för grupp, och vilka som är favoriter att ta hem hela turneringen.

✓ FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:

■ ■ ■ 1) Vilket land vinner VM-guld?
■ ■ ■ 2) Med mindre än en månad kvar, vad är ett bra spel just nu?

✓ SPELBOLAGENS SVAR:

JONAS NILSSON, UNIBET:

■ ■ ■ 1) – Det känns som om det är fyra lag det står emellan vad gäller världsmästartiteln, sen kan man alltid hoppas att något annat lag överraskar och vänder allt upp-och-ner. De två senaste VM-gulden har gått till Europa och det känns som att det är Sydamerikas tur i år, speciellt som slutspelet är i Brasilien. Och visst kommer hemmaplan för just Brasilien spela in, sen är frågan vilket håll det slår åt. Går det bra kommer de lyftas fram av hemmapubliken, skulle resultaten gå emot kommer pressen bli enorm och frågan är hur man hanterar det.

För grannlandet Argentina blir det kanske inte hemmaplan men inte så långt ifrån. De kommer inte må dåligt av att mästerskapet går i Sydamerika i alla fall. Jag tror på final för Messi och hans Argentina och som finalmotståndare får de Tyskland.

■ ■ ■ 2) – Gruppvinnare kan vara ett kul första spel att ha med sig in i turneringen. I jämna grupp C tycker jag inte det är självklart att Colombia står som vinnare. Elfenbenskusten som gruppvinnare till 4.75 är klart intressant.

Andra långtidsspel som är kul är vem som vinner skytteligan, bra lag som man tror går långt och har lite sämre lag i gruppen, där kan man hitta bra skyttekungspel. Om tesen är att Argentina går långt och man tror att Agüero får vara frisk så kan ett spel på honom till 17.00 gånger vara intressant.
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

■ ■ ■ 1)Brasilien. Historiskt sett så brukar hemmanationen ta sig väldigt långt och med den spelaruppsättning man har så känns det ganska givet att de femfaldiga mästarna får bära favoritskapet. Brasilien vinner VM 2014.

■ ■ ■ 2) – Bästa spelet just nu skulle jag säga är spelet på Cristiano Ronaldo som VM:s skyttekung. Portugal kan mycket väl ta sig fram till en semifinal och så länge Ronaldo får den speltiden så är han en giftig kandidat till att ta hem skytteligan. Oddset ligger just nu på 14,00 gånger insatsen.

STEFAN BLADH, BETSSON:

■ ■ ■ 1)Brasilien. Erfarne tränaren Scolari, som redan vunnit titeln med Brasilien 2002 och ledde Portugal till en fjärdeplats 2006, kan välja och vraka ur ett massivt överflöd av kreativa och skickliga spelare som dessutom kommer att vara stärkta av hemmafördel. Segern i Confederations Cup förra året var en stark indikation om vart VM-pokalen kommer hamna.

■ ■ ■ 2) – Med tanke på hur vi spår Brasilien vinner VM så är en satsning på att Neymar plackar hem Guldskon till oddset 15.00 ett mycket bra spel. Under förra årets Confederations lyckades han göra mål 4 mål och 2 assist och att spela framför sin publik lär göra honom livsfarlig framför mål i sommar.

ROBIN KARLSSON, EXPEKT:

■ ■ ■ 1) – Vi tror att det kommer att bli den segervana hemmanationen Brasilien som till slut drar längsta strået. I mördande konkurrens tror vi att sambalirarna, med fixstjärnan Neymar i spetsen och publikens stöd i ryggen, tar sin sjätte VM-titel. Mycket tack vare spelare som verkligen kan göra skillnad i täta kamper!

■ ■ ■ 2) – Det finns många, men skulle nog rekommendera en titt på oddsen för ”Slutsegrare + Skyttekung” där alternativ som till exempel ”Brasilien som vinnare + Messi som skyttekung” till 25 gånger pengarna är spännande. Eller varför inte ”Italien som vinnare + Neymar som skyttekung” till 250.00 gånger pengarna.

TYCK TILL: Vilket lag vinner VM? Vad är ditt bästa spel just nu? Diskutera nedan!

Sportbladet Spel

Publicerad: