Oddsen: ’Mello’ är redan avgjord

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Spelare och experter överens: Han vinner på lördag

Grattis Måns Zelmerlöw – du vinner Melodifestivalen, enligt spelare och odds.
Foto: Foto: Peter Wixström
Grattis Måns Zelmerlöw – du vinner Melodifestivalen, enligt spelare och odds.

Här är artisten som tar hem Melodifestivalen 2015.

Måns Zelmerlöw är skyhög favorit – både hos spelarna och enligt oddsen.

– Han ett enormt förtroende vilket har stärkts nu under finalveckan, säger Jonas Nilsson hos spelbolaget Unibet.

2007 kom han trea med låten ”Cara Mia”.

Nu kliver Måns Zelmerlöw högst upp på podiet i Melodifestivalen, oddsen på seger ligger på chocklåga 1,25 gånger pengarna.

– Måns är favorit för att han har ett riktigt starkt bidrag som vi tror kommer falla svenska folket i smaken. Vi har även sett att intresset från våra spelare har varit stort, favoritoddset på honom talar sitt tydliga språk, säger Nilsson och fårt medhåll av Niklas Joelsson hos Expekt:

– Hans låt är redan en hit som många har tagit till sig. Vi vill inte skämma ut oss i stora finalen i Wien i maj utan skickar därför ett starkt och rutinerat kort, säger han.

Hetaste utmanarna

På förhand tippades Eric Saade bli Zelmerlöws störste utmanare, men flickfavoriten ligger blott fyra bland oddsfavoriterna.

I stället tippas Jon Erik Fjällgren och Mariette Hansson bli de farligaste hoten – trots favoritskapet kan inte Zelmerlöw sitta helt säkert.

– Att ett bidrag upp som storfavorit inför finalen har vi sett tidigare, Loreen är ett sånt exempel om än att hon var i särklass bättre än alla andra bidrag det året. Där tycker jag nog inte att Måns är. Det finns skrällmöjligheter i det här startfältet, Hasse Andersson har skrällt tidigare i tävlingen och kommer kanske inte vinna men kan säkert ställa till det för flera av toppkandidaterna, säger Nilsson.

”Vår favorit till sistaplatsen”

Bottenstriden då? Den är mer oviss, visar oddsen. Magnus Carlsson bär det mindre smickrande favoritskapet här – men även Jessica Andersson och pojkbandet JTR är några som nämns i sammanhanget.

– Ett riktigt schlagerbidrag är det som Magnus Carlsson kommer till finalen med. Men tävlingen har utvecklats till något annat än en ren ’schlager’-tävling och Magnus är vår favorit till sistaplatsen. Men det är jämnt även här, Jessica, Hasse, Dinah Nah, Linus och Samir & Viktor kan lika gärna komma sist, säger Nilsson.

Se listan på oddsen nedan.

Publicerad: