Gammal landslagstränare sparkas först i superettan

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbolag: ”Han kommer få det hett om öronen”

På lördag sparkar superettan igång.

Men redan nu har spelbolaget Nordicbet utsett det mindre smickrande: Vilken tränare som sparkas först.

Det blir den före detta U21-kaptenen Lars-Olof Mattsson enligt oddsen.

favorit enligt oddsen Trollhättans Lars-Olof Mattsson sparkas första av superettans tränare, i alla fall om man ska tro spelbolaget Nordicbet.
Foto: bildbyrån
favorit enligt oddsen Trollhättans Lars-Olof Mattsson sparkas första av superettans tränare, i alla fall om man ska tro spelbolaget Nordicbet.

Den kanske hetaste superettan någonsin står för dörren.

Lag som Örgryte och Hammarby tippas i toppen. Två Södertäljelag, Assyriska och Syrianska har satsat som aldrig förr. Lägg därtill gamla klassiker som Brage, Degerfors, Gif Sundsvall, Öster och IFK Norrköping och den vassaste superettan kan vara ett faktum – i alla fall på förhand.

På lördag är det premiär och Henrik Larsson gör sin första match som huvudtränare när hans Landskrona tar emot Degerfors på hemmaplan.

”Topptränarna sitter säkert”

Men redan innan serien startat har spelbolaget Nordicbet tagit fram odds på vilken tränare som sparkas först, och Henrik Larsson är en av dem som sitter säkert.

– Topptränare som Rikard Norling, Janne Andersson och Sören Åkeby sitter säkert och bland högoddsarna hittar vi även Henrik Larsson som sadlat om och Landskrona sparkar inte ”Henke” oavsett resultat, säger oddssättaren Urban Aheinen.

”Får det tuffare i år”

Den som är favorit att få sparken först är den före detta förbundskaptenen för Sveriges U21-landslag, Lars-Olof Mattsson. Mellan åren 1998 till 1999 tränade han landslaget, men återfinns numera i bottentippade FC Trollhättan, som gör sin andra säsong i serien.

– Trollhättan kommer få det tuffare i år och rankas som jumbo och med uteblivna resultat kommer Mattsson få det hett om öronen, säger Urban Aheinen.

DISKUTERA: Vilken tränare sparkas först? Hur skulle du spela? Tyck till och diskutera HÄR!

Publicerad: