Skräcken: Kan förlora 57 milj på Blackpool

Här är spelbolagets värsta mardröm inför Premier League-starten

Här är spelbolagens stora skräck inför Premier League säsongen:

Att nykomlingen Blackpool vinner ligan.

– Vi skulle förlora fem miljoner pund om det händer, säger Graham Sharpe på spelbolaget William Hill.

Kan ruinera spelbolag Blackpools manager Ian Holloway firar efter att laget tog sig upp i Premier League i våras.
Kan ruinera spelbolag Blackpools manager Ian Holloway firar efter att laget tog sig upp i Premier League i våras.

Nu är det ju trots allt så att nykomlingen Blackpool är utdömda av de flesta experter och spelbolag. Många hävdar att de till och med kommer att bli Premier Leagues sämsta lag genom tiderna, sett till poängskörden. Bottenrekordet har Derby County från säsongen 2007/2008 då laget tog elva poäng.

Hundratals har spelat

Men så finns de som hoppas på laget, till exempel de hundratals fanatiska fans som spelat på Blackpool som vinnare av Premier League.

Den stora skaran spelare har satt skräck i oddssättarna hos det engelska spelbolaget William Hill. De har tvingats att göra en rekordstor oddssänkning på laget – från 10 001 gånger insatsen till 2 001. Och skulle Blackpool vinna – då förlorar spelbolaget i runda slängar fem miljoner pund, 57 miljoner kronor.

– Vi kommer få se den största förlusten för oss genom tiderna om Blackpool mot all förmodan vinner ligan efter att hundratals fans har spelat på dem. Ingen av dem har dessutom riskerat mer än tio pund var, säger Graham Sharpe på spelbolaget William Hill, men tillägger:

”Inte sömnlösa”

– Vi ligger inte sömnlösa för det, inte förrän Blackpool skulle vinna merparten av matcherna den första halvan av säsongen.

Det näst sämsta för spelbolaget vore om Aston Villa vann ligan och det tredje sämsta är Manchester United.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.