”Wigan kan spela utan press i kväll”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 3 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Hull är redan ur Premier League. Klubben dras med ekonomiska problem och managern Ian Dowie kan komma att ställa upp med ett ganska ungt lag i dag. Wigan har förvisso inget att spela för – men vill troligen avsluta snyggt hemma. Kan spela utan press på sig. Nyttig etta till 1,80.

DAGENS DRAG

Jag lägger ytterligare ett spel på den tidiga Premier League-matchen i Wigan – spelstopp redan 14.25. Men nu spelar jag på över 2,5 mål i matchen. Tror som sagt på ett avslappnat spel där försvarsspel knappast ligger i fokus. Tre mål eller fler ger runt 2,00 hos bolagen.

DAGENS AVSLAG

Tamt utbud och dåligt med spelvärda matcher. Jag ligger lågt – det kommer bättre speldagar i veckan. En av många bräckliga favoriter: Tammerfors hemma mot Mypa. Luktar 0–0, 1–1.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Strong Boy D.E. (V65-1) är den sunda spiken i Halmstad i kväll. Han visade kanonform i Finland senast, sticker till spets och glider undan.

1 Cobra Keys (V65-6) är en härlig frontrunner som hittat en kuslig formtopp. Han körs åter barfota och bör leda från start till mål. Spikas på dubbeln.

DAGENS DRAG

11 P.G.Ville (V65-4) är kvällens roliga drag. Han årsdebuterade strålande och visade fortsatt knallform senast då han avslutade rappt via open stretch efter en smygare på innerspår.

3 Keep Out (V65-2) får ni inte glömma. Hon radar upp fina insatser och har dessutom ett perfekt startspår.

DAGENS AVSLAG

11 Victory Queen (V65-2) är tidig favorit. Fråga mig inte varför. Hon har varit struken för halsinfektion sen senast, har bakspår på kort och möter bra hästar. Tror spelarna att Jennifer Tillman kan trolla?

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Den här måndagen ser trasslig ut och jag hittar inget ”säkert” objekt. Men i damernas handboll finns det något att uppmärksamma. 2–2 i matcher mellan Skövde och Eslöv och här verkar hemmaplan betyda allt. 1,50 på att Skövde tar sig till ytterligare en SM-final testas. Men säker? Nja.

DAGENS DRAG

Tammerfors–MyPa, ett möte som sällan bjuder på publikfester. I de tio senaste matcherna har de aldrig blivit fler än två mål. Om det handlar om bristande kunskap eller om lagen bara kan varandra utan och innan, det låter jag vara osagt. 1,85 i odds på under 2,5 mål, och har det gått i tio raka så …

DAGENS AVSLAG

Under två gånger fläsket på Arsenal borta mot Blackburn får rött sken direkt. Gunners verkar ha fått bensinstopp och Blackburn, som har bra form, vill förstås avsluta snyggt inför hemmafansen.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!