”Förre guldtränaren ersätter Miller i AIK”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-10

Stahre och Baxter storfavoriter – Begrstrand skrällen

En guldtränarcomeback är att vänta i AIK.

Enligt oddsen är Stuart Baxter och Micke Stahre storfavoriter till att ta över efter Alex Miller.

– Vi tror att kärleken mellan AIK och Micke Stahre är ömsesidig, säger Henrik Lengstedt, marknadschef för Nordicbet.

Alex Millers avhopp från AIK var knappast oväntat. Skotten klarade av att ordna ett nytt allsvenskt kontrakt och tackade sedan för sig.

Nu är spekulationerna på vem som ska ta över i full gång. Spelbolagens odds pekar dock åt en enda riktning: Någon av de före detta guldtränarna gör comeback.

"Skotten klarade uppgiften"

Micke Stahre (2009) och Stuart Baxter (1998) är favoriter till uppdraget. Båda har dessutom nyligen fått sparken från sina jobb, Stahre från Panionios och Baxter från posten som finsk förbundskapten.

– Skotten var kontroversiell men klarade uppgiften. Det som är intressant nu är att Mikael Stahre precis fick lämna sin tränarpost i Grekland, frågan är om kärleken till klubben kan leda succétränaren tillbaka till AIK. Vi tror den är det och att kärleken är ömsesidig, säger Henrik Lengstedt.

Förre BP-tränaren med i topp

Ett enda oväntat namn smyger sig in bland favoriterna. Kim Bergstrand, nyligen kickad huvudtränare för allsvenska jumbon Brommapojkarna och strax under 200 allsvenska matcher som spelare för AIK på meritlistan, är en av toppkandidaterna både hos Unibet och Paf.

– Vi har två kandidater som står nära tillhands och det är Mikael Stahre eller Kim Bergstrand. Vi har feeling för att AIK riktar in sig på dessa två kandidater i första hand, därefter följer såväl Tony Gustafsson, Lasse Lagerbäck och Stuart Baxter, säger Andreas Slätt, PR-chef på Unibet.