Fixa julklappspengar

SPEL

Häng med i Sport- bladets spelsuccé

I exakt två veckor har nu Sportbladets nye sportspelexpert Ulrik Sandebäck firat stora triumfer.

Han har hunnit pricka in Europatipset, Bomben, Topptipset x 2, massor av vinnande spel på Dagens säkra/Dagens drag/Dagens avslag och utökat ledningen i Stryktipsligan.

Här tar Ulrik Sandebäck och Per Nicklasson ut julveckans bästa spel.

✓ Ulrik Sandebäck

AZ Alkmaar–Everton 1, odds: 1,70 (Unibet)

?Everton har absolut toppform, men matchas hårt just nu och är redan klar gruppvinnare i sin Uefa-cupgrupp. Liverpoollaget, som har ”häng” på en topplacering i Premier League, är dessutom redan klart för semifinal i Ligacupen och spelar även i FA-cupen... Vi tror Evertons manager David Moyes skickar stora delar av b-laget till Holland för att få ”stjärnorna” fräscha till bortamatchen mot Manchester United på söndag. Holländska AZ Alkmaar är klart kapabelt och måste däremot vinna matchen mot Everton för att ta sig vidare från gruppen.

Panionios–Bordeaux 1, odds: 1,90 (Betway)

?Bordeaux har redan säkrat segern i Helsingborgs Uefa-cupgrupp. Fransmännen matchade stora delar av b-laget redan mot HIF och gjorde där en tam insats. Har nu ”ännu mindre” att spela för. Laget har en betydligt viktigare bortamatch (Sochaux) bara tre dagar senare i ligan. Panionios är mycket starkt hemma och laget måste vinna för att hålla undan i kampen om tredjeplatsen mot Galatasaray.

B München–Aris 1, odds: 1,37 (Nordicbet)

?Bayern var spelbolagens favoriter till att ta hem Uefa-cupen. Men nu kan man åka ur om inte grekiska Aris besegras. Man har tryck på sig, men vi tror att laget fixar det här. Med spelare som Klose, Ribery, Podolski, Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto och Lahm så ska det grekiska laget bara mosas. 1,37 är spelvärt, men vi tror att Bayern vinner med minst två måls marginal. Hcp-oddsen på -1 ligger på runt 2,00.

✓ Per Nicklasson

3 Beanie M.M., V64-1 Solvalla onsdag

?En spik som leder från start till mål. Till odds runt 2,20-2,30 gånger pengarna är han dessutom ett bra vinnarspel. Glöm inte heller 8 Dust All Over trots dåligt läge och hårt motstånd i V64-6, han är ruskigt bra.

4 Vikens Hot Mail, V65-5/DD-1 Åby torsdag

?Han tar andra raka. Efter att ha gått bra i skymundan i några starter vann han senast från dödens. Liknande motstånd nu och fjärdespåret är heller inga problem. Den som också vill testa en rak dubbel spikar 1 Premier League i DD-2.

6 Extreme Farming, V75-6/DD-1 Jägersro lördag

?Han har varit läskigt fin i två raka segrar. Låt vara i enkel omgivning, men som han sett ut... Hårdare emot på lördag, men få, om någon, som är tillräckligt bra för att hota. Skulle vara 4 Hollywood Star om han håller formen. Jag tror ändå stenhårt på Extreme Farming.