Oddsen visar: Så slutar allsvenskan

avMichal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Experten: ”IFK Göteborg går från klarhet till klarhet”

Foto: Foto: Bildbyrån
Blåvitt guldjubel i höst? Enligt oddsen blir det så.

Malmö skulle springa hem sitt tredje raka SM-guld, var det tänkt.

Men nästan halvvägs in i säsongen pekar oddsen på att IFK Göteborg vinner allsvenskan.

– Givet förutsättningarna håller vi dem som klar favorit att ta hem SM-guldet, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Efter tio omgångar tar allsvenskan nu ett nästan månadslångt uppehåll och IFK Göteborg toppar, något oväntat, fem poäng före Elfsborg.

Och nu talar siffrorna för att ”Blåvitt” tar hem serien. Oddset på serieseger har rasat från 7,25 gånger pengarna före seriestart till dagens 2,00.

Regerande mästarna Malmö ligger ”bara” fyra och oddset på Skånepågarna har därmed rusat åt andra hållet. Från 1,90 vid premiären till 3,75.

– IFK Göteborg går från klarhet till klarhet och har även marginalerna på sin sida när man går på sommarvila. En förlust så här långt och det mot svenska mästarna Malmö FF och med endast fem insläppta mål har Blåvitt visat att de på allvar är med och slåss om titeln i år, säger Jonas Nilsson.

Tufft för bottenlagen

I andra änden av tabellen återfinns Åtvidaberg, som endast mäktat med en vinst och ligger sist med fem poäng. Oddset på deras nedflyttning ligger på 1,55.

Strax framför ligger Halmstad, som också har låga odds på nedflyttning: 2,15 gånger pengarna.

Men även nykomlingarna Hammarby och Sundsvall lever farligt.

– Så här långt är det HBK som gör ”Åtvid” sällskap direkt ner i Superettan. Om än att där finns det fler lag som kan bli aktuella både för kvalspel och direkt nedflyttning, Örebro, Sundsvall, Falkenberg och Hammarby ligger farligt nära strecket och de välkomnar säkert uppehållet som ger utrymme för analys.

Se oddsen nedan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Spel