Stänger spel på superettanmatch

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

”Ödesmatchen” inte med i utbudet

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN

J-Södra kan säkra allsvenskt avancemang.

Men Svenska Spel har inte med matchen mot Syrianska i sitt utbud.

– Det är en försiktighetsåtgärd på grund av att vi sett kraftiga oddsrörelser i samband med Syrianskas matcher, säger pressinformatör Johan Söderkvist.

I kväll kan en 46 års väntan vara över för Jönköpings Södra. Seger mot Syrianska skulle innebära att man tar klivet upp i allsvenskan för första gången sedan 1969.

Men anmärkningsvärt nog finns matchen inte med på Svenska Spels utbud.

– Vi har tagit bort Syrianskas matcher från vårt utbud, säger pressinformatör Johan Söderkvist till Sportbladet.

Varför?

– På grund av att vi har sett kraftiga oddsrörelser i samband med deras matcher. Och då är det asiatiska börser vi pratar om.

När beslutade ni er för att stänga spelet på just den här matchen?

– Vi erbjud spel på matchen mellan Frej och Syrianska senast (27 september red.anm) och beslutade oss för att inte erbjuda spel på Syrianskas matcher efter det, säger Söderkvist.

Försiktighetsåtgärd

Förra året restes misstankar om att en match mellan just Jönköpings Södra och Syrianska skulle ha varit uppgjord. Matchfixing-organisationen Federbet varnade Sportbladet Spel via sms om att matchen skulle gå över 3,5 mål och Unibet stängde objektet efter "misstänkt spel". Matchen slutade 4-0 och därefter bekräftade Svenska Fotbollförbundet (SvFF) att man hade startat en utredning.

Men enligt Svenska Spels Johan Söderkvist finns inga misstankar kring kvällens match.

– Nej, anledningen till att vi plockat bort den från vårt utbud är för att vi har sett att oddsen har förändrats väldigt kraftigt på Syrianskas matcher, företrädesvis från asiatiska marknader, och då agerar vi utifrån vår försiktighetsprincip. Men jag vill poängtera att vi inte haft någon konstigt spel hos oss i samband med att Syrianska spelat, utan de här oddsrörelserna har funnits på andra marknader, säger han.

Även Unibet har beslutat att stryka matchen från sitt utbud.

Sportbladet söker Unibets pressansvarige Jonas Nilsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN