”Hughes kommer tillföra en tuffare attityd i Man City”

SPEL

Men Kåmark tror inte de blir bättre än i fjol

Expekt-profilen och TV4 experten Pontus Kåmark inleder med att tippa ”Mittens rike” med lag 8-15.

8) Everton

Kåmarks kommentar: Yakubu blir den store stjärnan i Everton denna säsong och blir en viktig kugge framåt. Men vad händer om han blir skadad? Everton har ett ramstarkt lag men jag tror inte att laget riktigt kommer att utmana i den absoluta toppen denna säsong. Femma förra säsongen – åtta är den allra bästa placeringen nu för de blå i Liverpool.

9) Newcastle

Kåmarks kommentar: Newcastle har en riktigt svag säsong bakom sig. Det mesta gick snett och man släppte in 65 mål i ligan. Jag tror att det kommer att bli en något bättre tillvaro nu för fansen och Kevin Keegan blir intressant att följa som manager. Det kommer att hända saker, på gott och ont.

10) West Ham

Kåmarks kommentar: Jag tippar att West Ham upprepar sin tiondeplats från förra säsongen. En rejäl utrensning har gjorts i truppen men frågan är vad det blir av detta. West Ham vill titta uppåt och utmana, men en tiondeplats blir det i allra bästa fall som jag ser det.

11) Blackburn

Kåmarks kommentar: Paul Ince i managerrollen. Så intressant, men jag är inte säker på att det kommer att gå så bra. Laget blev sjua i fjol och har en stark ram och några bra spelare som sticker ut. Men de överpresterade förra säsongen och kommer inte att upprepa sjundeplatsen. Ur svensk synvinkel hoppas jag att Martin Olsson kan få spela på ytterbacksplatsen.

12) Manchester City

Kåmarks kommentar: Mark Hughes, Blackburns gamle tränare, tar över i City och kommer att tillföra en tuffare attityd. City har en enormt bred trupp, en bra backlinje och en lovande målvakt. Men... man tappade rejält på slutet förra säsongen och jag tippar att det blir en ganska tuff säsong för City.

13) Middlesbrough

Kåmarks kommentar: Alltid ganska bleka ”Boro” vann de två sista matcherna förra säsongen. Jag tror sällan på detta lag och hoppet nu är att Afonso Alves ska få till det framåt. ”Boro” känns ytterst svårbedömt. Jag har dem på 13:e plats, men man kan bli sämre.

14) Sunderland

Kåmarks kommentar: Roy Keane har skapat sig en intressant trupp med flera etablerade namn som Tainio, Malbranque och Chimbonda från Tottenham. Där finns det massa rutin och man ska klara kontraktet med detta lag. Sunderland har goda möjligheter att etablera sig i Premier League.

15) Fulham

Kåmarks kommentar: Roy Hodgson fixade kontraktet i sista stund i våras, med bättre målskillnad i sista omgången. Mycket snyggt av Roy. Nu kommer det att gå ännnu bättre. Andy Johnson, Bobby Zamora och Fredrik Stoor är intressanta värvningar. Fulham kommer att vara mer stabilt och spelskickligt och ska helt klart fixa nytt kontrakt.

I morgon: Kåmark tippar ”Bottenlagen”.

Du hittar alla tips av Pontus Kåmark på expekt.com.