Strömberg: De kan räddas av Bianchi

SPEL

EXKLUSIVT: Expekt-profilen och TV-experten Glenn Strömberg tippar serie A – på Sportbladet Spel

Foto: experten tippar serie a Sveriges bäste Italienkännare, Glenn Strömberg, kommer under tre dagar att tippa utgången av årets serie A-säsong på Sportbladet Spel.se.

På lördag sparkar serie A-säsongen igång igen.

Sportbladet Spel tar hjälp av Italienexperten Glenn Strömberg.

Under tre dagar kommer Expekt-profilen och TV-experten ge sina exklusiva tips på årets serie A-säsong.

I dag: Bottenlagen.

Expekts expert och TV-kommentatorn Glenn Strömberg tippar fram till avspark exklusivt sluttabellen i serie A.

I dag: del 2: Bottenlagen.

– Det blir en ren djungel mellan de fem sista lagen i min tabell, avgörande blir hur hemmaspelet fungerar, säger Glenn Strömberg.

■ Strömbergs tips av ”Bottenlagen” i serie A, 2008/2009:

14) Catania

Strömbergs kommentar: Sicilianska Catania höll sig kvar precis och räddaren i nöden, gamle stormålvakten Walter Zenga, fortsätter som tränare. Catania har fått in fem-sex nya, hyfsade spelare, bland dem Ledesma, en stark argentinare. Zenga verkar nöjd med laget och jag tror att Catania klarar sig kvar.

15) Torino

Strömbergs kommentar: Jag är inte 100 gällande Torino. Det var jag inte förra säsongen heller. Torino är ett lag som hankat sig fram, men kan räddas av att Amoroso och Bianchi är tillsammans igen. De gjorde 35 mål i Reggina för två säsonger sedan. Offensiven bör ge nytt kontrakt.

16) Lecce

Strömbergs kommentar: Det blir extremt tufft mellan de fem sista lagen i min tabell, bland dem Lecce. Men Giacomazzi är ett bra köp, Beretta en rutinerad tränare och Cacia är en tänkande forward som löper smart. Känner serie A mer än många lag runtom sig och har ytterligare en hängiven och viktig faktor: publiken.

17) Reggina

Strömbergs kommentar: Lecces sydliga granne Reggina får också ett ganska tufft år. Ska som vanligt vara starkt hemma och behöver ta poäng där. Makinwa har flyttat och man har inte gjort nåt jätteköp. Känns lite som gammal skåpmat framåt. Kan mycket väl åka ur om man inte tar sina poäng i Kalabrien.

NEDFLYTTNINGSSTRECKET:

18) Siena

Strömbergs kommentar: Det stora bortbytarlaget, och Siena har tappat bättre spelare jämfört med de nya som tillkommit. Manninger, Bertotto och Locatelli hör till dem som kommer att saknas. En skakig säsong väntar, men Marco Giampaolo är en bra tränare. Han kan få ordning på Siena och evntuellt rädda dem kvar.

19) Cagliari

Strömbergs kommentar: Det ser kort och gott väldigt tunt ut i Cagliari. Allegri gör sitt debutår som tränare i serie A och ingen vet riktigt hur det ska gå. Pratar redan om att det gäller att hålla ihop laget. Men laget känns alldeles för tunt.

20) Chievo

Strömbergs kommentar: Charmlaget nr 1 för inte så länge sedan i serie A, men har inte samma potential nu i sin comeback. Chievo har inte fördel av samma hemmaplansstöd som lagen i syd och på Sicilien och kommer att ta lite färre poäng hemma än normalt. Får det riktigt svettigt.

I länken ovan till höger hittar du Glenns tabell och Glenns tips av ”Mittens rike”.

Strömbergs serie A-tips:

I morgon: Strömberg tippar Guldjakten.

Du hittar alla Glenn Strömbergs tips på Expekt.com.