Spelnyheter

Laurent Robert till Newcastle

SPEL

Newcastle ser ut att få en riktig kanonförstärkning. Det är Paris SG:s franske landslagsman, Laurent Robert som är nära ett kontrakt men den nordengelska klubben. Övergångssumman väntas landa på knappa 150 miljoner kronor.Laurent Robert är mannen som vi svenskar kanske minns allra mest för hans snygga mål mot Helsingborg i Champions League ifjol. Nu är han alltså på väg till Newcastle, vars tränare, Bobby Robson öser beröm över honom.

- Robert är utmärkt naturlig vänstermittfältare och samtidigt en suverän målskytt. Hans driv i steget påminner en hel del om Ryan Giggs och hans känsla i fötterna påminner mig om när John Barnes var som bäst. Han älskar att utmana sin försvarare, fansen kommer att älska honom, säger Robson till News of the World.

Barcelona, Glaggow Rangers och Fulham har också varit ute efter Robert, men "The Magpies" tycks ha vunnit kampen om fransmannen. Robert gjorde femton mål på trettioen matcher ifjol, trots att det gick tungt för hans lag Paris SG. Tidigare har Newcastle värvat Craig Bellamy från Coventry, samt Robbie Elliott från Bolton.

Lyckad debut för Erik Edman

Erik Edman debuterade på lördagen för sitt Heerenveen mot tyska Schalke 04 i en träningsmatch. Edman som inte gjorde något målunder sin tid i AIK slog nu till direkt.

- Det var ju inte helt fel att göra mål i första matchen, säger en nöjd Edman till Svenska Spel.

Erik Edman hade bara hunnit träna två pass med sin nya klubb inför

gårdagens match. Trots det fick han chansen från start på vänsterbacken, en chans han tog med besked.

- Ja, det gick verkligen jättebra. Framför allt med tanke på att det var första matchen.

Och så fick du göra mål också?

- Ja det hör ju inte till vanligheterna. Det var Allbäck som slog ett inlägg som jag tog emot med högern och slog in på halvvolley med vänstern.

Känns det som att du är nummer ett på vänsterbackplatsen?

- Det är svårt att säga än. Det gick väldigt bra i går och det är bara upp till mig själv att göra bra ifrån mig så att jag får fortsätta spela. De köpte mig för ganska mycket pengar och det känns som att de vill satsa på mig.

Har du kommit bra in i laget?

- Ja, "Mackan" (Marcus Allbäck) har hjälpt mig oerhört mycket. Hans person och status i laget har gjort att det inte varit några som helst problem.

Skiljer sig dina uppgifter som vänsterback i Heerenveen något med hur det var i AIK?

- Jag har helt klart en offensivare roll här. Överhuvudtaget spelar laget väldigt offensivt.

Din flytt gick väldigt snabbt, hur resonerade du när du lämnade AIK?

- Det dök upp en möjlighet att spela i ett bra lag i en bra liga. Dessutom kändes det som att de verkligen ville satsa på mig. Då är det svårt att tacka nej. Jag tror att jag har större utvecklingsmöjligheter här i Heerenveen, avslutar Erik Edman.

I samarbete med Svenska Spel