Doreen Ås säker spik

SPEL

Springspår, 1640, startsnabb, toppkusk – Doreen Ås i V75-5 är mitt förslag till chansspik.

I sjätte har jag ett drag som sänker nio av tio spelare. Han är som Rocky, talanglös men sluggar ändå bara ner dem.

När Doreen Ås vann på Färjestad den 17 december satt jag hemma framför tv:n och blev smått imponerad. Trots en resa i dödens i 1.14-fart tog hon över in i sista sväng och höll undan till lätt seger. Efter det har hon gjort två starter, galopperat i en och spurtat starkt från kön i den andra. Ingen tvekan om att formen är fortsatt på topp. Doreen är snabb ut och jag räknar kallt med att pricksäkre Calle Lindblom slungar henne till spets i V75-5. Om inte så är väl alltid dödens ledigt? Bra chans oavsett position. Många stimmar om More Champagne i samma lopp – jag svarar så här: Om hon vinner ska jag be att få betala dubbel avgift för mitt V75-system. Ja, jag vet, man brukar få äta upp sånt där. Vi får se.

Stort fighterhjärta

Kozac Race i V75-6 måste ni strecka, en häst med ett fighterhjärta i klass med Rockys och även lite av samma stil i matcherna: en hårding som sluggar sig fram utan större talang. Senast sänkte han Fern Gully från dödens och näst senast, på V75, satt han fast i mål efter att ha värmt strålande. 2640 meter är ett stort plus och de andra får passa sig när Lindblom hukar sig och går till attack. Kozac är bara streckad på elva procent.

Varning för Dream of Gate

I Guld räcker det med två streck, Edu’s Speedy och Lass Zefyr. Edu’s var dunder i sista jobbet och är ju stjärnan i loppet, men jag dubblar med Lass Zefyr. Gooparna skriker sig hesa (nåja) om hur bra Zefyren är nu, och när statistiken dessutom påminner om att han aldrig torskat i ledningen blir det extra intressant. Ta med båda och sitt lugn.

Rysare: Alvas Ebba (9%) i V75-4 om överlägsna Evita Ås bränner. Varning för Dream of Gate (12%) och Adielsson i sista.

Helgens tips

ARTIKELN HANDLAR OM