Du måste tro på dig själv

SPEL

V75 och V64 är ingen lek. Det finns miljoner vägar till ruin och förlust, bara en leder till vinst. Hur ska man göra för hitta den?

Börja med att tro på dig själv.

Tillhör du skaran som slänger dig över V75-startlistorna på lördan, letar efter dragen som ska ge dig miljoner och ringer runt till alla sista-minuten-nissar? Har du vunnit nåt? Inte? Det är kanske dags att prova ett nytt upplägg.

Tro på dig själv. Det är grunden för att bli en vinnare på trav. Man behöver inte vara nåt orakel, bara man tror på sig själv. Jag känner en snubbe som faktiskt är rent iskall på trav: han ser inget, förstår inget, kan inget. Ändå har han har vunnit miljoner på V75. Varför? Han tror på sig själv. Oj, vad han tror på sig själv. Okej, jag kanske överdriver, så in i helvete korkad är han inte, en viss insikt har han, men någon klippa är han inte.

Själv tror jag mig ha goda travkunskaper. Men var fasen är miljonerna? Mitt problem är självförtroendet, att jag inte vågar gå rakt ut på vad jag tror och vet. Jag påverkas av allt surr, inte alltid men ibland och det har kostat stora pengar några gånger.

Lita på toppkuskarna

Hur ska man då göra för att få ett bra självförtroende?

Läs på! Gör det tidigt i veckan och var noggrann. Gå igenom hästarnas prestationer, låt videon jobba. Skaffa dig en egen uppfattning innan du tar del av alla tips. Stryk bort chanslösa och lita på toppkuskar. Spela på travsäkra hästar med nyligen bevisad form, med bra startspår.

I slutet av veckan, när informationen sprutar över dig, är du rustad för att stå emot alla dunderdrag och värmningsvinnare. Jag säger inte att det är nåt fel på sista-minuten-info men den övervärderas. Det blir rena IT-haussen.

Ett bra exempel är Lina Trot från V75 förra lördan. Från 1 660 spelades hon ner till 5,30. Vi snackar om surmärren Lina Trot, kossan som vägrar vinna. Henne var det så kallat drag på. Som vanligt hade hon värmt bra. Springa kan hon men viljan saknas; hon tvärnitar alltid sista biten. Plötsligt glömdes detta lilla faktum bort i hysterin strax före spelstopp. Snyggt.