Nej, spara pengarna till nästa helg

SPEL

Jag började inte precis ringa runt och låna pengar när jag såg startlistorna till V75 på Jägersro.

Fina hästar på sina håll, visst, men risken för favoritparad är stor.

Bästa rådet: Spara pengarna och hoppas på jackpott nästa lördag.

Det är nästan tur att man inte får lön förrän på måndag. Eller hur? Fridhems Ambra, Tout ou Rien, Human Behaviour, Gatecrasher Leo, Hovercraft och Kiss Me Again. Sex stora V75-favoriter med bra chans i morgon. Det kan vilken idiot som helst räkna ut. Till och med en klåpare som jag som inte hade ett rätt i onsdags, jag och Tre Kronor?

Jag tänker inte ödsla någon energi på att analysera storfavoriterna. Okej då, bäst chans har Fridhems Ambra och Kiss Me Again – men någon radikal skillnad mot de andra är det inte.

Ulano – jag gillar honom

Jag gör istället så här, jag fiskar streckvärda luringar i alla lopp, formstarka och färdiga att slänga i grytan vid gardering.

V75-1: Annabelle Hall (3%) – hon höll riktigt bra i dödens på Daiquiri Sting senast och om Ambran skulle ha en dålig dag och ge sig i spets (fat chance) kan det gå vägen.

V75-2: Spirit of Charity (10%) – kan mycket bättre än han visat i de två senaste starterna och jag påstår att han gick klart godkänt i skymundan senast.

V75-3: King Anders (4%) – han gick strålande sista 500 senast, forsade förbi i 1.09-fart och med ryggar till upploppet så...

V75-4: Leolin (12%) och Rydens Ulano (37%). Leolin travar inte bra (har han fem ben?) men kan massor medan Ulano är en djävul på att spurta, senast gick han runt 1.11 sista 500 som tvåa. Jag gillar honom.

V75-5: Bläh – vem fasen vinner detta skitlopp om luften skulle gå ur Hovercraft? Spika eller helgardera.

V75-6: Mastodont Sund är ingen bra favorit. Schas. Nathly Crown (35%) är min vinnare och rysaren heter Hi Tyson (9%), felfri – spåret är inte bra.

V75-7: Har mycket svårt att se racern Kiss Me Again bränna. Hon är på väg mot årgångseliten med stormsteg och blåser till spets i ett huj här. Om hon kolliderar eller Adielsson ramlar ur – då kanske Princess Spring (13%) blåser ner dem?

Helgens tips

Micke Nybrink