Favoriterna gjorde som Tre Kronor…

SPEL

En favoritparad, en makalös lätt omgång som inte ens är värt att spela på.

Ni hörde tongångarna inför V75:an i lördags?

Det gick ungefär som förväntningarna på svenskarna inför OS. Knappt nånting stämde och flera av favoriterna gick in olika sorters ”väggar”.

Spelarna kan alltså dra en ny lärdom, om dom nu inte visste det tidigare: tro inte på alla nästan propagandiska och kategoriska förutsägelser som blivit lite av en trend i branschen.

Det finns inget givet i sport, inte ens i trav. Hur än enkelt och behagligt favoriterna enligt papperet ska vinna. ”Hästar är inga maskiner ”är en gammal klyscha men inte alls så mossig som den låter.

Ni såg väl exemplen i lördags: Gatecrascher Leo satt tidigt i ledningen och såg ut som tiger när han plötsligt galopperade, Hovercraft som satt och myste i ledningen och bara vek ner sig, Human Behaviour som for fram till ledningen - och tappade luften på upploppet. Elitloppskandidat som han är.

Morsning.

”Inget är säkert”

Det enda vi kan veta inför en V75-omgång är alltså att inget är säkert. Sen kan man förstås spekulera fram och tillbaka. Men kom ihåg att det är bara gissningar, inget annat. Och framförallt; har du egna idéer så gå på dom, oavsett hur det ser ut på förhand.

V64 på onsdag och – det blir en lätt historia där favoriterna håller ställningarna. Origo Giant (avd 1) Tsar d´Inverne (avd 4) och Colour Agust vinner sina lopp och det blir småpengar på spelet.

”En hel del tok händer?”

Se nu var vi där igen! Visst det ser enkelt ut på papperet men dra lärdom av omgången i lördags. Tänk en sväng till. Favoriter vinner ibland men torskar också väldigt ofta. En hel del tok händer i loppen och mycket går på tur och skrammel i många lopp och då är all knivskarp analys av alla detaljer i loppen inte värt det minsta.

Veckans tips

Eddie Ekman

ARTIKELN HANDLAR OM