Ingen lek för Scarlet Knight

Förlust efter femton raka segrar

SPEL

Inga träd växer till himlen. Det fick Scarlet Knight och Stefan Melander erfara på Åby i går.

Efter femton raka vinster blev det en snöplig förlust för Hambletonianvinnaren.

Vann gjorde i stället stallkamraten Gigant Neo som lätt tassade med i rygg på favoriten. Vid upploppets början vred Jorma Kontio ut sin häst och satte klorna i ledande Scarlet Knight. På några steg var sensationen ett faktum.

Inför drygt 7 000 åskådare, som hade kommit för att se Scarlet Knight leka hem Kungapokalen, gick segern och drygt 900 000 kronor till stallets andrahäst Gigant Neo. Segertiden blev finfina 1.12,7/2140auto vilket är nytt världsrekord för 4-åriga hingstar.

Melander körde in 1,5 miljoner

En fantastisk dubbel för Stefan Melander som inte bara tränar hästarna utan också är delägare.

1,5 miljoner i inkörda pengar i ett enda lopp är naturligtvis ett bevis nog för Melanders yrkesskicklighet, även om en stor del av publiken blev aningen besviken.

- Jag har sagt det förr och säger det igen. Hästar är inga maskiner och den här gången fick Scarlet Knight stryk av en för dagen bättre häst. Scarlet var kanske inte som bäst för dagen och vi får se när det blir start igen, sa en trots allt nöjd Stefan Melander.

Elitloppet?

- Inte som det ser ut just nu, men det är ju några veckor kvar. Först får vi se hur han tog det här loppet.

Nästa uppgift för Gigant Neo?

- Det vet jag inte heller. Men han kommer att matchas för Sprintermästaren Euro Classic Trot där han har chans att lägga beslag på dubbla prispengar.

Blues Office vann Silvias pokal

I Drottning Silvias Pokal med över 900 000 kronor i förstapris gick segern till favoriten Blues Office, som ledde varje meter av loppet för Johnny Takter.

Gert Lengstrand

ARTIKELN HANDLAR OM