Positionerna avgör guld-divisionen

Statistiken ger oss häpnadsväckande siffror

SPEL

Veckans drag är inte favorit men har ändå 67 procents vinstchans.

Han vinner alltså loppet två gånger av tre.

Statistiken ger oss dessa häpnadsväckande siffror.

Hästen i fråga är dessutom i sitt livs form. Klart att jag spikar.

I gulddivisionen är skillnaden mellan den bästa och sämsta hästen oftast liten. Så är det även på Dannero i morgon: egentligen skulle vem som helst kunna vinna. Men i praktiken är det inte alls på det viset. Positionerna avgör. Det finns inget lopp på V75 där positioner har så stor betydelse som i just guld. Och det är en position som är överlägsen: ledningen. Hästen som tar spets vinner nämligen två gånger av tre. Fakta: I de senaste 24 guldloppen har ledaren vunnit 16 gånger.

I morgon brakar Revenue till tät i guld. Lutfi Kolgjini hukar sig och tar över tidigt. Sen räknar jag med toppchans – för Revenue är i grym form.

Näst senast gick han fruktansvärda sista 800 i spåren och senast gick han en urstark långspurt i Forus Open, knappt slagen av Fridhems Ambra. Nu är det dags för seger. Det enda som oroar är att gasglade friskusen Kolgjini kanske eldar på för mycket där framme. Ta det nu för fasen lugnt, Ludde, det är de andra som ska slå dig den här gången. Upp med garden och låt dem slå sig trötta.

Jag litar inte på Nordgubben

Kallblodsloppet bjuder på hästar över hela banan, men det blev lite för mycket av det goda. Pållarna är också för okända. För att det ska bli intressant och roligt krävs det att vi kan objekten bättre. Jag litar hur som helst inte på att Nordgubben hinner fram från 120 meters tillägg. Varning för Nordpilen, John Rivner och Snärtsarp.

Facts of Life är storfavorit i sista. Han är vacker som en tavla och jättebra när han är bra – men också en kille man ofta blir besviken på. Jag vågar inte spika honom. Fanny Filiokus i V75-2 tror jag däremot hårt på. Hon såg underbar ut senast.

Skrällbuden: Rubin Hammering och Hugo Brown i V75-1, båda är i kanonform och rensar hiskeligt. Fokker Brodde i V75-4 kan leda hela vägen till högt odds. Sky Hunter i V75-6 är också en spetsrysare medan Domino Zon i V75-7 hoppas på idiottempo.

Micke Nybrink