Jag deppar aldrig ihop

Micke Nybrink: Långnäsan i helgens V64:a sved

SPEL

Helgen var fostrande och härdande. Jag fick en långnäsa i V75-6. Huh, det sved.

Men jag skyller inte på kuskarna, jag grinar illa och kommer igen.

Grabbarna i TV4, däremot, sågar hellre än bra. Det är motorsåg som gäller.

Visst var det precis så enkelt som jag meddelade i fredags. Den som tar spets i guld har toppchans. Men ändå funkade inte min listiga plan – när jag körde loppet hemma i badkaret var det Revenue som tog spets tio gånger på raken. Oj, oj, snacka om stenklar, tänkte jag. Spets-och-slut, hämta ut. I praktiken blev det Energetic till front och sen var loppet över. Energetic i spets: jaha, hur lätt var det att räkna ut?

En viss upprättelse fick jag när Fokker Brodde vann till fina 11,29 och när sedan bästa spelet Sky Hunter såg ut att gå mot lätt seger till 14,90 i odds började jag räkna pengar och dregla.

Det är bara att plöja vidare

Då hände det som alltid inträffar när man tar ut något i förskott: 250 kvar galopperar hästkraken. Det var kul? Sen ställer han sig och spurtar vasst invändigt som knappt slagen, bara för att reta mig lite. Se så lätt jag vunnit annars, din idiot, verkade han vilja säga.

Ja, ja, man ska inte deppa ihop. Upp med huvudet och plöj vidare. Spel på hästar handlar om självförtroende och hårt arbete, inget annat. Bara genom att se så mycket trav man orkar och alltid vända ut och in på loppen kan man nå framgång. Inget fusk, inga lata dagar. Rota och snoka, ta inget för givet och misstro favoriter när det går.

Till sist: Åke Svanstedt fick skit i TV4 i lördags. Den här gången var det inte staketkusk Nilsson som höll i sågen, utan ”Professorn” och Johan Edlund som båda påstod att Svanstedt var ouppmärksam med Hibbit när han tappade ledningen. Que? Såg vi samma lopp? Åke körde ju för pisk, det var fulla smällar, men hästen var knappt styrbar och uppträdde som en nyligen inkörd tvååring. Nej, lasta hästen grabbar, inte kusken.

Veckans tips